Miért jobb Linux alatt programozni mint Windowsban?
Cég/Ember függő.
Én személy szerint mindig is Linux-ot preferáltam. Nyilván van disztribúció-disztribúció között különbségek.
Amiért szeretem a Linux-ot:
- Ingyenes :) Így ha cégen belül vagy, és jönnek ellenőrizni egy szavuk nem lehet, mint a tört Win-ek esetében.
- Tök jól kilehet kerülni vele a JetBrains 30napos triálját, persze legális módon :)
- Csomagkezelő alapú telepítés, és nem kell vadásznom neten a telepítő exe-ket valami kétes shared oldalról
- Update nem vágja haza a rendszert, mint láttuk a Windows esetén párszor. :) Csak úgy letöröl fájlokat
Most hirtelen nem jut eszembe még Linux mellet érvek... Nyilván a Windows is mellet van egy rakat.
Szerverek esetén Linux-ot mondanék minden esetben. Bár Win se rossz már.
Jah igen. Megjegyzés: MacOS az is UNIX !!! Csak zárt. :)
Ha valakit érdekel, hogy a UNIX-ból hogy "született" meg a LINUX, akkor olvasson utána a MINIX-nek. :)
"- Ingyenes :) Így ha cégen belül vagy, és jönnek ellenőrizni egy szavuk nem lehet, mint a tört Win-ek esetében.
- Tök jól kilehet kerülni vele a JetBrains 30napos triálját, persze legális módon :)"
Hat erre en nem lennek olyan buszke. Meg, ha nem tudod konnyuszerrel megkeresni ezeknek az arat vele, egyaltalan mit csinalsz te a szamitogepen??
Linux alatt sokkal könnyebb és gyorsabb beizzítani egy webszervert PHP-vel, mint Windows alatt.
Ezen kívül a webszerverek nagy részén úgyis Linux van, tehát tesztelni is jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!