Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Miért jobb Linux alatt program...

Miért jobb Linux alatt programozni mint Windowsban?

Figyelt kérdés
Főleg webszerkesztésnél vettem észre, hogy mindenki Linux Ubuntu/Debian alatt kódol.
2019. okt. 20. 10:20
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem nem erről van szó, vannak előnyei és hátrányai is, sok fejlesztő azért vesz macet / iphonet mert pl iosre fejleszt.
2019. okt. 21. 09:38
 12/16 anonim ***** válasza:
0%
#10 - én is Mac-et használok ezer éve. Én nem azért, mert ezen jobb fejleszteni, hanem egyszerűen azért, mert ez a környezet az, amin a leggyorsabban és leghatékonyabban tudok magamnak pénzt csinálni, a megrendelőknek meg terméket, ez ilyen egyszerű. Ennek én nagyobb részét forgatom vissza 4-6 évente új gépbe, de nekem megéri, hogy nem kell a Windows/Linux fságaival szívnom (a Mac-nek is van, de azt már jól ismerem). Ha ugyanezt tudná ingyen a Linux, nem lennének elveim nem használni :-)
2019. okt. 21. 17:54
 13/16 anonim ***** válasza:
Egy programozónak kéne a legjobban tudnia, hogy a szoftver legtöbbször fontosabb, mint a hardver. Hiába kerül kétszer annyiba egy mac, mint egy ugyanolyan teljesítményű pc, ha a szoftver ezt a hátrányt bepótolja.
2019. okt. 22. 11:31
 14/16 anonim ***** válasza:

Cég/Ember függő.

Én személy szerint mindig is Linux-ot preferáltam. Nyilván van disztribúció-disztribúció között különbségek.

Amiért szeretem a Linux-ot:

- Ingyenes :) Így ha cégen belül vagy, és jönnek ellenőrizni egy szavuk nem lehet, mint a tört Win-ek esetében.

- Tök jól kilehet kerülni vele a JetBrains 30napos triálját, persze legális módon :)

- Csomagkezelő alapú telepítés, és nem kell vadásznom neten a telepítő exe-ket valami kétes shared oldalról

- Update nem vágja haza a rendszert, mint láttuk a Windows esetén párszor. :) Csak úgy letöröl fájlokat

Most hirtelen nem jut eszembe még Linux mellet érvek... Nyilván a Windows is mellet van egy rakat.

Szerverek esetén Linux-ot mondanék minden esetben. Bár Win se rossz már.

Jah igen. Megjegyzés: MacOS az is UNIX !!! Csak zárt. :)

Ha valakit érdekel, hogy a UNIX-ból hogy "született" meg a LINUX, akkor olvasson utána a MINIX-nek. :)

2019. okt. 24. 14:36
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

"- Ingyenes :) Így ha cégen belül vagy, és jönnek ellenőrizni egy szavuk nem lehet, mint a tört Win-ek esetében.

- Tök jól kilehet kerülni vele a JetBrains 30napos triálját, persze legális módon :)"

Hat erre en nem lennek olyan buszke. Meg, ha nem tudod konnyuszerrel megkeresni ezeknek az arat vele, egyaltalan mit csinalsz te a szamitogepen??

2019. okt. 24. 15:33
 16/16 anonim ***** válasza:
76%

Linux alatt sokkal könnyebb és gyorsabb beizzítani egy webszervert PHP-vel, mint Windows alatt.

Ezen kívül a webszerverek nagy részén úgyis Linux van, tehát tesztelni is jobb.

2019. okt. 28. 15:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!