C#-ban tényleg jobb jagged array-t használni a mátrix helyett?
"C#-ban tényleg jobb jagged array-t használni a mátrix helyett?"
Programozásban nincsenek ilyen egyetemes igazságok. Más igényekhez, feltételekhez más módszer a jobb.
"Azt hallottam, hogy a mátrix "nem kompatibilis önmagával", nem igazán támogatja a C# nyelv."
Ennek meg az égvilágon semmi értelme.
Nem én találtam ki.
Az illető tipikus mátrixos feladathoz használt jagged arrayt.
Matrix alatt több dimenziós tömböt értesz, ugye? (Csak mert van pár Matrix osztály/struktúra is)
Mi a gond a kompatibilitásával?
Ha tényleg n x k x ... x z elemű tömb kell, akkor sztem több dimenziós tömböt használj, nincs vele semmi gond.
6X6-os tömb kellett...
Én kényelmetlenebbnek látom a jagged-et erre a célra.
Utánaolvasva látom, hogy a jagged gyorsabb (?)
De semmi komolyabb, illetve kompatibilitási problémát nem láttam.
Ha ezt megtaláltad már, szerintem senki nem fog tudni ennél többet mondani.
Példa:
Memory layout alapján gyorsabb is lehet, hiszen ha két sort akarsz kicserélni, akkor a fésűs tömbben csak két referenciát kell kicserélni, míg a másikban két egész sort. Viszont az elérésnek pl. gyorsabbnak kéne lennie a sima tömb esetén, de mint egy csomó komment is leírja, nem egészen így van, szóval erre csak mérni lehet, meg böngészni a fordított kódot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!