Szoftverfejlesztő OKJ után érdemes egy egyetemi szakra mennem?
Szerintem igen, de biztonságosabb, ha mellette szoftverfejlesztő állásod is van, mert dolgozhatsz 6 órában (meg is élsz) és mellette esti egyetem, vagy ha elmész Kecskemétre levelezőire, akkor is támogat a melóhely. Plusz mivel ebben dolgozol, TUTI könnyebb az egyetem plusz már dolgozol, így nem kell azon görcsölni, hogy jaj, teszem azt adminisztrátori munka és suli mellett mikor lesz időd hobbiprojektekre. Így olyanok nem kellenek.
Én személy szerint mindenképp szeretnék proginfós diplomát (ha nem azt, akkor mérnökinfót) a matematikai alapok és úgy általában a szélesebb körű, stabilabb alaptudás miatt (algoritmusok, több nyelv, stb), csak még fogalmam sincs, hogyan fog összejönni.
Én tanfolyami jellegű OKJ-ra járok, azzal elhelyezkedni is egy művészet. Holnap megyek állásbörzére, de szerintem csak azért, hogy miután távoztam, hangosan röhöghessenek.
Kicsit összevissza írtam, mert a gondolataim is összevisszák ezzel kapcsolatban és olyan ez az egész, hogy az ember bármit csinál, az rossz döntésnek bizonyul. Az OKJ rossz, bootcamp rossz, proginfó rossz, mérnökinfó rossz.
Összességében megéri szerintem.
A jövőben jól jöhet munkahelyváltás, előmenetel, gazdasági világválság, külföldi munkavállalás esetén.
Én ha addig élek is akarok egy szakirányú diplomát, de hogy mikor...hol...hogyan...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!