Mi ennek a két karakternek ¡ (fordított felkiáltójel) ¿ (fordított kérdőjel) -nek az ASCII kódja?
A 7 bites ASCII tábla mindenhol ugyanaz (tehát 1-127-ig), 128-255-ig, tehát a 8 bites extended ascii tábla pedig számos formában létezik. Gondolom ez operációs rendszer beállítástól függ, mindenesetre nálam itt UTF8 karakterek vannak, abban nincs lefelekérdőjel, de vannak benne ékezetes betűk.
itt az alsó táblában látod a te beállításaidat. A kérdőjeles felkiáltójeles azt hiszem Latin 1 vagy valami hasonló kódtábla.
igen:
SHIFT+4 aztán ALT+CTRL+lefele nyíl
:D
¡! (ctrl + alt +shift +4 + felfelé nyíl)
¿? (ctrl + alt +shift +? + felfelé nyíl)
Itt a pontos megoldás!
¡ Alt+0161
¿ Alt+0191
ñ Alt+0241
Ñ Alt+0209
Természetesen ezek a kódok csak akkor működnek, ha a billentyűzetet átállítod magyarról angolra. Azt nem tudom, hogy alapfeltétel e a magyar billentyűzet használata.Tehát csak angol kiosztás mellett fogadja el a kódokat. Ha viszont spanyolra állítod a billentyűzetet akkor a következőképpen éred el a speciális karaktereket:
¡ ó
¿ Shift+ó
ñ é
Ñ shift+é
Remélem tudtam segíteni sokaknak ezzel. Én is vagy két órát szenvedtem mire rájöttem mindenre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!