Szeged TTIK gazdaságinformatika szakon az első évben melyik programozónyelveket tanítják?
A C-nek és a C#-nak semmi köze egymáshoz a C betűn kívül, ha erre gondoltál. A C# inkább Javahoz hasonlít, mert erősen OOP nyelv mindkettő, sok utasítás hasonló, vagy éppen ugyan az.
Hát én kezdő nyelvnek inkább Pythont ajánlanám, könnyű vele látványos programokat írni, egyébként a C# se túl rossz, csak az OOP és eléggé ködös lesz pár dolog még így az első pár hónapban. Egyetem előtt a C-vel ismerkedj mindenképp (!), mert sietős lesz az anyag, és eléggé nehéz nyelv szerintem.
Python: Azoknak akik csak a programozás logikáját akarják elsajátítani.
SZTE-n azért kezdenek C-vel, mert egy alacsony-magas nyelv, és mivel memóriát is használ (melyik nyelv nem) azt is neked kell lefoglalni, nah meg felszabadítani (lásd free parancs vagy a delete C++ban). Egyfajta manuális autót képzelj el.
Míg a Python és társai egy automataváltós autó. Elegendő a gázra és a kormányra figyelned. :)
Nyilván a Java és a C# átmenet, mert törlést a GC biztosítja, de attól még X memória méretet neked kell lefoglalnod kulcsszavak (int, long) képében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!