Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Egy szakirányú diplomát...

Egy szakirányú diplomát elváró munkahelyen mennyire néznek rám hülyén, ha csak az msc-m informatikai, az alapszakom meg társadalomtudományi?

Figyelt kérdés
Meguntam, hogy nem vesznek fel sehova, mert nincs szakirányú diplomám, viszont semmi kedvem a nagy semmiért lehúzni még 3 évet pluszban egy alapszakon és fizetni is érte. Fölöslegesnek is tartom, ami kell, azt megtanultam otthon és szabadon választható tárgyakból. A mesterképzéshez megvannak a szükséges kreditjeim a szabadon választható tárgyakból, gondoltam, ezzel befoghatnám a szájukat. Mennyire néznének rám hülyén, ha csak a msc-s diplomám lenne szakirányú?
2019. aug. 28. 10:58
 1/9 anonim ***** válasza:
96%
Neked kell tudnod, te vagy a társadalomtudós. :D
2019. aug. 28. 11:14
 2/9 anonim ***** válasza:
A kutyát nem érdekli milyen diplomád van, nálunk van jogász végzettségű senior fejlesztő is.
2019. aug. 28. 11:52
 3/9 anonim ***** válasza:

A krediteket nem kilóra mérik, szakhoz kapcsolódónak kell lenni. Pl. ELTE programtervező informatikus Msc. képzéshez:

“Programtervező informatikus mesterképzésre jelentkezhetnek azok, akik

Programtervező informatikus, mérnök informatikus, gazdasági informatikus alapszakos diplomával rendelkeznek, vagy

egyéb alapképzési szakot végeztek, ahol legalább 60 kredit matematikai/számítástudományi/informatikai ismeretet szereztek. A belépés feltétele, hogy a jelentkező alapszakos tanulmányai alapján fenti területeken legalább 30 kreditet teljesítsen és vállalja, hogy a mesterképzés keretében a hiányzó 30 kreditet is megszerzi.”

[link]

2019. aug. 28. 13:09
 4/9 anonim ***** válasza:

Szia, előzetes figyelmeztetés:

Ne Msc-re menj (ha felvennének, akkor se), hanem próbálkozz Bsc-vel. Rengeteg szenvedést spórolhatsz meg vele.

Az nem igaz, hogy a kutyát nem érdekli, de azért vannak nem is olyan kevesen, akik hajlamosak elsiklani olyan részletek fölött, mint hogy milyen diplomád vagy.

2019. aug. 28. 19:29
 5/9 A kérdező kommentje:

Tisztában vagyok a kreditrendszerrel. 45 kreditem van az előírtak közül, 40-től felvesznek, informatikusoknak meghirdetett tárgyakat csináltam szabválként, illetve analízist, valszámot...

Bsc-t nem tudok és nem is akarok csinálni jelenleg. Az összes tudományos munkakörhöz (adatelemző egyébként) szinte kivétel nélkül informatikai msc-t kérnek, nem érnék el vele semmit önmagában. Abban bízom, hogy nem 5 évembe kerül váltani.

2019. aug. 29. 11:27
 6/9 anonim ***** válasza:
Készülj fel arra, hogy nehéz lesz, és nem biztos, hogy 5 év alatt sikerül.
2019. aug. 29. 18:59
 7/9 anonim ***** válasza:
Akkor menni fog. Egyébként azzal, hogy annyit mondtál, hogy társadalomtudomány, sokat nem mondtál. Ha valamilyen közgazdasági szakosként szedted össze a krediteket, akkor senki nem lepődik meg azon, hogy jé ez is ment, ha régészként vagy szociológusként, akkor már inkább.
2019. aug. 29. 20:40
 8/9 A kérdező kommentje:

Tudhattam volna, hogy nem itt kell kérdeznem... Szociológia alapszakom van és a kötelező tárgyaink közt is volt, ahol elég nagy adatmennyiséggel kellett dolgoznunk. Egy csomó statisztikát és adatelemzést tanultunk, azért is tetszett meg ez az irány és kezdtem el arra törekedni, hogy ha úgy van, felvegyenek egy ilyen mesterre, amíg van lehetőségem krediteket szerezni hozzá a jogviszonyom fennállása alatt. Nem vagyok bolond, hogy úgy vágjak bele, hogy azt sem tudom, mit fogok csinálni, ha így lenne, azt kérdeztem volna. De nem.

Nem fogok senkit győzködni, van hozzá érzékem és tudásom is. A kérdés az, hogy mit kezd vele a munkaadó egy ilyen munkakörben, ha nincs alapszakom belőle, csak egy mesterszakom és referenciám. Esetleg kevesebb leszek-e így, mintha infós alapszakom lenne. Vagy úgy lennék kevesebb, ha itt lennék 28 évesen diákhitellel és 3 diplomával és akkor kezdenék dolgozni, mert csak úgy számítok normálisnak a szakmában...

2019. aug. 30. 14:02
 9/9 anonim ***** válasza:

Pont azt írtam, hogy ha a kreditek meg vannak, akkor menni fog. Igen, kb. mindenki jobban meglepődik rajta, ha egy szociológusnak sikerül összeszedni, mint ha egy közgazdasághoz kapcsolódó szakosnak.

Alapképzésre butaság lenne menni, ha mehetsz mesterképzésre. Műegyetemi, ELTE-s info szakoknak nagyobb a presztízse, mint a többinek, levelezős képzésüknek is nagyobb, mint a többin a nappalis.

2019. aug. 30. 15:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!