Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan egyesítsem a tömböket...

Hogyan egyesítsem a tömböket az alábbi példában?

Figyelt kérdés

Vegyünk két tömböt, ezekben idő szerint el van tárolva bizonyos érték. Ezt a tömböt kellene egyesíteni, hogy egy közös "időskálához" legyen rendelve mindkettő érték. Google charthoz kell (közös diagramban megjeleníteni).

Példa:

$tomb_1=array(

array('tegnapelott','10'),

array('tegnap','11'),

array('ma','12'),

array('holnaputan','13')

);

$tomb_2=array(

array('tegnapelott','1'),

array('tegnap','2'),

array('holnap','3'),

array('holnaputan','4')

);

//Cél:

$tomb=array(

array('tegnapelott','10','1'),

array('tegnap','11','2'),

array('ma','12','-'),

array('holnap','-','3'),

array('holnaputan','13','4')

);

Hogy lehetne ezt megoldani a legegyszerűbben és a leghatékonyabban pl. php-ban, de más is jó, ha nem valamilyen specifikus funkcióval van megoldva?

2019. aug. 8. 15:31
 1/4 anonim ***** válasza:
55%
2019. aug. 8. 15:40
 2/4 A kérdező kommentje:
Ez sajnos nem azt csinálja. Ennyire nem egyszerű. :)
2019. aug. 8. 16:28
 3/4 anonim ***** válasza:
50%

YAAA értem. :D Igen, ez már programozási szemléletet igényel. :D Nah vajon hogyan? Ez nem standard összefűzés, mint kedves #1 írt. :)))))

Nah itt mutatkozik meg ki tud programozni és ki nem, vagy nem látja át még. :) Nah segítek, amúgy nem nehéz. De ezt neked kell megírnod, mert ilyen függvény nincs.

Mivel tanítási célzattal írom ezt, megoldást nem mondok. Neked kell rájönni és összetenni a kockákat. :)

- van olyan PHP-ban hogy tömb végére fűzöl valamit. ezt a $tomb[] = érték-el tudod megtenni.

- nyilván van olyan értéked is, ami '-' azaz "ma" nincs a 2. tömbben.

- mivel a 2. tömbön végig kell mennek, kénytelen vagy végig futtatni az első dömbön is, hogy hova nyomja bele az adatot. -> azaz 2db for/white/foreach ciklis kell

Jó gondolkozást. Aki megmondja a választ, annak nem célja, hogy fejlődj. Ez pl. egy jó feladat ilyen célra :) Ha kell még tipp, szólj. :)

2019. aug. 8. 16:44
 4/4 A kérdező kommentje:

Azt nem írtam, hogy adatbázisból jön az adat.

Van egy tábla pl: idő név érték

Ebben fordulhatnak elő sorok azonos idővel, amiket össze kellene fűzni. Ez már közben sikerült mysql-ben, így szerencsére megúsztam a php-s megoldást :)

Amúgy kíváncsi lennék a megoldásodra. Én ma már nem tudnám összehozni, lefárasztott.

2019. aug. 8. 19:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!