Hogyan egyesítsem a tömböket az alábbi példában?
Vegyünk két tömböt, ezekben idő szerint el van tárolva bizonyos érték. Ezt a tömböt kellene egyesíteni, hogy egy közös "időskálához" legyen rendelve mindkettő érték. Google charthoz kell (közös diagramban megjeleníteni).
Példa:
$tomb_1=array(
array('tegnapelott','10'),
array('tegnap','11'),
array('ma','12'),
array('holnaputan','13')
);
$tomb_2=array(
array('tegnapelott','1'),
array('tegnap','2'),
array('holnap','3'),
array('holnaputan','4')
);
//Cél:
$tomb=array(
array('tegnapelott','10','1'),
array('tegnap','11','2'),
array('ma','12','-'),
array('holnap','-','3'),
array('holnaputan','13','4')
);
Hogy lehetne ezt megoldani a legegyszerűbben és a leghatékonyabban pl. php-ban, de más is jó, ha nem valamilyen specifikus funkcióval van megoldva?
YAAA értem. :D Igen, ez már programozási szemléletet igényel. :D Nah vajon hogyan? Ez nem standard összefűzés, mint kedves #1 írt. :)))))
Nah itt mutatkozik meg ki tud programozni és ki nem, vagy nem látja át még. :) Nah segítek, amúgy nem nehéz. De ezt neked kell megírnod, mert ilyen függvény nincs.
Mivel tanítási célzattal írom ezt, megoldást nem mondok. Neked kell rájönni és összetenni a kockákat. :)
- van olyan PHP-ban hogy tömb végére fűzöl valamit. ezt a $tomb[] = érték-el tudod megtenni.
- nyilván van olyan értéked is, ami '-' azaz "ma" nincs a 2. tömbben.
- mivel a 2. tömbön végig kell mennek, kénytelen vagy végig futtatni az első dömbön is, hogy hova nyomja bele az adatot. -> azaz 2db for/white/foreach ciklis kell
Jó gondolkozást. Aki megmondja a választ, annak nem célja, hogy fejlődj. Ez pl. egy jó feladat ilyen célra :) Ha kell még tipp, szólj. :)
Azt nem írtam, hogy adatbázisból jön az adat.
Van egy tábla pl: idő név érték
Ebben fordulhatnak elő sorok azonos idővel, amiket össze kellene fűzni. Ez már közben sikerült mysql-ben, így szerencsére megúsztam a php-s megoldást :)
Amúgy kíváncsi lennék a megoldásodra. Én ma már nem tudnám összehozni, lefárasztott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!