Photoshop alternatíva? (részletek lent)
A gépemen (64 bit Dell, 4 DB RAM) tűrhetően elfutott az Adobe Photoshop 2017, de amióta váltottam win7-ről win10-re (ez a mai nap történt meg), gyors kijelölésnél azt írja ki, hogy nincs elég ram. Tanácstalan vagyok, mert a feladatkezelő alapján különösebben semmi nem fogyaszt a háttérben sok ramot, és mindent bezártam, ami felesleges, de így se jó.
Van valakinek valami ötlete, tanácsa, hogy mit tehetnék?
Egy régebbi photoshop kevesebb ramot fogyasztana?
Ha sehogy se lenne jó, milyen helyettesítő alkalmazás lenne számomra megfelelő? Alapvetően nekem csak a rétegek használatára, kijelölés-varázspálca, alap képmódosítások (pl. expozíció, átlátszóság), bűvös radír-háttér radír, klónozás eszközökre van szükségem.
kompatibilitási mód ha jól emlékszem...
de keres rá a google -el, elég tipikus hiba.
És mennyi a RAM-od amúgy? Win10 látja mindet? (nyilván látnia kéne, de azért nézd meg)
Amúgy a virtuális memóriát állítgatnám, mert akkor ír ilyesmit a gép. Pl fix-re állítanám a fizikai memória függvényében, azzal azonosra.
Hol és hogyan tudom állítgatni?
4 GB ramom van összesen. A Win7-es rendszeren nem mondom, hogy gyorsan, de azért tűrhetően elfutott a Photoshop, ezért csodálkozom, hogy most a win10-en nem.
Megnéztem egy régebbi photoshoppot, annak semmi baja.
A 2014-es verziót tettem most fel, de sikerült megoldani a másikkal is :) De a 2014-es sokkal jobban fut, persze a másik korábban is lassú volt.
Frissítettem a drivereket, meg amit lehetett.
Akinek ilyen problémája lenne még, amúgy ez megoldja :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!