Kellene egy függvény. Excel szakértő van köztünk?
Kellene nekem egy függvény Excel-ben. Valaki le tudná írni, hogyan kellene megcsinálni?
Van 9 cella ahová I "igaz" vagy H "hamis" értéket lehet beírni.
Ezek alatt van 9 cella ahová szintén lehet I-t vagy H-t beírni, de csak akkor ha a felette lévőbe is I van beírva.
Kell egy olyan függvény ami megvizsgálja a felső betűket és ha I betűt kap akkor megnézi a hozzá tartozó alsó cellákat, hogy I vagy H van bennük majd a kapott I betűk számát elosztja annyival ahány I betű van felül. Ezt a számot megszorozza 100-al és kiírja, hány %-a a felső I-k számának az alsó I-k száma. De csak akkor, ha felül is I van.
Például:
9 ember rejtvényt fejt egymás mellett három különböző napon keresztül. 1 órájuk van megfejteni a kapott rejtvényt naponta.
Első nap mind a 9 ember elment a rejtvényfejtésre (9 I felül) és mind a 9-en sikeresen megfejtették a rejtvényt 1 órán belül (9 I alul). Tehát 9/9=1*100= 100% siker.
Második nap 6 ember ment el a rejtvényfejtésre és 6-an fejtették meg a rejtvényt 1 órán belül. Tehát 6/6=1*100=100% siker
Harmadik napon szintén 6-an mentek el a fejtésre de csak 3-an fejtették meg a rejtvényt időre tehát 3/6=0.5*100=50% siker.
Erre kellene függvény nekem. HAJRÁ!
Hajrá?
Mi ez, verseny?
Mit kapok ha megoldom?
Tökéletes módszer a körkörös hivatkozás létrehozásához?
"Ezek alatt van 9 cella ahová szintén lehet I-t vagy H-t beírni, de csak akkor ha a felette lévőbe is I van beírva."
Az alsó cellában vizsgálod a felső cellát, majd utána felülírod a függvényt? Értelmetlen a kérdés felvetés
=SZUM(HA(A1:I1=A2:I2;HA(A1:I1="i";1;0);0))/DARABTELI(A1:I1;"i")*100
Beillesztés után klikkelj a szerkesztőlécbe és nyomj Ctrl+SHIFT+ENTER-t, mert tömbösíteni kell.
Ha jól csinálod, ezt fogod látni:
{=SZUM(HA(A1:I1=A2:I2;HA(A1:I1="i";1;0);0))/DARABTELI(A1:I1;"i")*100}
Legközelebb megadom a telefonszámom, hogy megbeszéljük az árat. :-)
=COUNTIFS(A1:I1;"I")/COUNTIF(A1:I1;"I")
Majd kiválasztod a percentage formátumot.
Bar mar igy megkesve gondolom nem segitseg de en jol szorakoztam a feladvanyon🤩
Bocsi elozo vagyok, ez a helyes:
=COUNTIFS(A1:I1;"I";A2:I2;"I") /COUNTIF(A1:I1;"I")
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!