A Manjaro KDE változatnál a VLC player idősávján, ha föréviszem az egeret, és mozgatom rajta, akkor az időpont megjelenítés nincs szinkronban az egér mozgásával. Ki tapasztalta ezt a jelenséget?
Még mielőtt valaki leszólna, hogy gyenge a gép, akkor tessék:
Intel Core i3 7020u 2.3Ghz CPU
4GB DDR4 RAM
Intel HD graphics 620
1TB HDD
Nem tudom, mert én XFCE-t használok, mint a többség, a KDE szebb, de bonyolultabb is, egy csomó dolog el van rejtve valami almenübe, frissítés menü sem olyan.
Én is KDE-t raktam fel (vagyis próbáltam), de az összes létező linux disztró basz*tt felismerni a TV-m, mindig 100+ colosnak érzékelte a 40' helyett, így a betűk olvashatatlanul kicsik lettek és nem tudtam használni a rendszert, rákötöttem egy 17' monitort azon jó volt, kikerestem a scale beállítást, vissza a TV-t és így jó volt. De mivel a frissítéseket is elcseszi, így mindent terminálból kellett futtatnom, ezért én eldobtam a rendszert.
Hogy a kérdésre is válaszoljak:
Három dolog elképzelhető vagy a VLC legújabb frissítése rontott el valamit, Gördülő kiadás legújabb verziója rontott el valamit vagy eleve ilyen a KDE verzió.
Mindjárt megnézem az enyémen működik-e.
Higgy nekem a Manjaro-n nem kell terminálból csomagokat telepíteni, soha, max, ha úgy akarod.
Ha a sima+AUR tárolókba nincs fenn valami az konkrétan nem létezik, GUI-n mindent fel lehet rakni.
Pontosan milyen módon lassú az XFCE?
- Az egyik legkevesebb erőforrást zabáló verzió, kb fele annyi ramot zabál, mint a KDE.
- A leggyorsabban bootoló és kb 2-3 mp alatt le is áll.
- Mivel rolling disztró, csak egyszer kell telepíteni
Én egy időben videó vágáshoz használtam meg a Blender alatt 3D rendereléshez és elhiheted, hogy szinte az összes létező linux disztrót kipróbáltam és az összes felülettel és renderelésben nem lassú.
Ezekkel időztem elég sokat:
-Manjaro- Mostani rendszerem
-Linux Mint
-elementaryOS- Sokan szépnek mondják, de bűn ronda
-Ubuntu- Legrosszabb linux valaha
-Debian
-Fedora- Ebbe csak bele néztem
-Solus- Kedvenc, legszebb Os-ek között van
-OpenSUSE
-Zorin- Sokáig fő rendszerem volt
-Arch Linux
-deepin- Évek óta a legszebb linux, mondjuk alapjáraton 1,3 GB Ramot eszik, továbbá képtelen volt felerakni normálisan a videókártyám driverét, szóval kerülendő
-Antergos
-Linux Lite- Szép OS, de ott szívat meg, ahol a többi békén hagy
-Lubuntu- A régi 15 éves laptopomon ez fut
-Endless- Minden laptopra ezt raknak, szóval kikerülhetetlen
-Puppy Linux- Iskolába a tanár fárasztott vele
-Ubuntu MATE
-Xubuntu
-Pop! OS- Elég kellemes kinézete van, de ha buherálni akasz vele akkor b*szhatod
-Kubuntu
-Ubuntu Studio- Ezt is sokat használtam fő rendszernek
Egyébként a Manjaronál vannak szebb és jobb rendszerek is pl. Deepin(nem jobb, csak szép :) ), Solus OS, de amíg ilyen csicska szoftver központjuk van és termiálból kell felerőszakolnom a megfelelő videókártya driveremet(Ezzel szívatott a Deepin, Souls, Endless, elementaryOS és Linux Lite) addig nem kérek ezekből.
A PPA-s baromságot meg már legalább 10-15 éve el kellett volna felejteni és a Manjarohoz hasonló felhasználó barát verzióra átállni, lehet akkor nem 1% alatt lenne a Linux használók száma. Az meg vicc, hogy a legtöbb linux verzióban terminálból kell felraknom a csomagkezelőt, ami kb. 5MB sincs és b*sznak felrakni, helyette hagyják szenvedni a felhasználót, de persze OpenOffice fél GB az kell, az elengedhetetlen a működéshez.
Azt sem értem, hogy miért van külön KDE XFCE LXDE GNOME Unity(fúj) Mate Cinnamon stb. felület, miért nem egy beállítások->Témák-> Kiválasztod az aktuális témát, esetleg kér egy rebootot és kész. Esetleg mindegyik disztró jöhetne egy alap felülettel, mondjuk KDE és a fent leírt módon letöltené a netről a témát, újraindulna és kész. Nem lehetetlen, mert most is lehet TERMINÁLBÓL!!! (persze, hogyan máshogy) felületet váltani, tehát csak szívatják a felhasználókat.
Bocsi az ömlengésemhez, de miközben írtam bevillantak a "vietnámi emlékek" és rájöttem mennyire utálom is a linux ostobaságait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!