Linuxos segítséget kaphatok fájlkimentéshez?
Sziasztok! Sajnos nem vagyok egy gyakorlott linux user, így a Ti segítségeteket kérném a következőhöz:
Ez egy Ubuntu CD kép, melyet elindítva a rendszergyökérben található egy "tftpboot" nevű könyvtár, melynek tartalmából az a .img kiterjesztésű fájl kéne nekem, amelynek nevében a "TS-120" szerepel.
Próbáltam ssh-n keresztül winscp-vel lementeni, de a bejelentkezést leszámítva, a fájlátvitel valamiért nem akar működni, a további ötletekből pedig kifogytam sajnos.
A segítséget előre is köszönöm!
Még annyit kiegészítésül, hogy valami el is száll, mert az ssh szerver újraindításáig csatlakozni sem tudok.
A winscp fájlátviteli folyamatjelzője gyakorlatilag nullán áll, egy bájt sem tud letöltődni, várakozik, majd újracsatlakozni szeretne.
"Ez egy Ubuntu CD kép, melyet elindítva a rendszergyökérben található egy "tftpboot" nevű könyvtár, melynek tartalmából az a .img kiterjesztésű fájl kéne nekem, amelynek nevében a "TS-120" szerepel."
Linux alatt egy szimpla kis parancssoros szkript segítségével kivitelezhető:
Windows alatt a .iso lemezképből ki kell "bányászni" a lemez casper/filesystem.squashfs állományát, majd a .squashfs lemezképből a tftboot6F_TS-120_20130611-1.1.10.img állományt.
Ehhez segédeszköz:
ez mind a .iso, mind a .squashfs lemezképeket képes kezelni.
Ó, kösz utsó! :-)
Van is 7zip-em, de nem gondoltam, hogy ez ilyen egyszerűen is megoldható. Nem sokára kipróbálom.
mount -o loop filenev hovamountolja
Azt lemasolod
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!