Ffmpeg-el kiszedem az első frame-et egy mp4 videóból és teljesen homályos. Ha VLC-vel nézem a videót az első képkockánál megállítva, az tök éles. Miért?
ffmpeg -i proba.MP4 -ss 00:00:00.000 -vframes 1 proba.jpg
A fentit használom. De ugyanez az észrevétel érvényes a köztes vagy az utolsó képkockára is. Elvileg éles kéne legyen, de homályosat ment ki. A jpg-vel van a baj, vagy valami mással? Hogyan tudnák jó minőségű frame-et kimenteni?
Apropó, egyébként olyasmit nem lehet, hogy automatikusan a legélesebb képkockát mentse ki a videóból?
A VLC-nek van paranccsoros kötegelt feldolgozó módja is, cvlc névre hallgat:
cvlc "video.mp4" --video-filter=scene --rate=1 --vout=dummy --start-time=1 --stop-time=2 --scene-ratio=59.940058 --scene-prefix=img- --scene-path=c:\videosnaps vlc://quit
A video.mp4 helyére írod be a videófájlod (fájlaid) nevét, a --scene-path argumentumban adod meg, hova mentse a képet, a --scene-ratio paraméternek pedig a videó FPS-ének duplája kell legyen, ugyanis ez mondja meg, hogy másodpercenként hány képet mentsen ki. A legtöbb videó 29.970029 FPS-sel készül, ennek a duplája az 59.940058.
Ha a kimentett kép homályos, akkor valószínűleg az van, hogy egyszerűen homályos az a frame, amit kimentesz.
Hálás köszönet, ha ránézel!
Lehet hogy extrémebb példát is tudnék találni, de ezen is jól látszik. Feltettem a videót és mellé az első frame-t, amit ffmpeg-el tudtam kiszedni belőle.
próbálkoztam sokmindennel, de valami ilyesmit használtam:
for i in *.MP4; do ffmpeg -i "$i" -ss 00:00:00.000 -vframes 1 ${i%.*}_frame1.jpg; done
Na, kimentettem a videódból a legelső frame-et VLC-vel, és csináltam egy printscreent a videóról, ahogy teljes képernyőn fut a VLC-ben. Egymás mellé tettem a kettőt: [link]
Látszólag teljesen ugyanaz a kettő.
Próbáld meg úgy kimenteni ffmpeg-gel, hogy odateszed a -qscale:v paramétert, és beállítod kettőre:
-qscale:v 2
Ez adja a legjobb jpg minőséget. De megpróbálhatod png-be vagy bmp-be kimenteni, csak írd át a kiterjesztést ${i%.*}_frame1.jpg-ről ${i%.*}_frame1.bmp-re.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!