Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Amatőr fotósnak magyar/magyari...

Amatőr fotósnak magyar/magyaritassal rendelkező képszerkesztő program ajánlás?

Figyelt kérdés
Vagy bármi amit ajanlotok lehetőleg ingyenes és jól át tekinthető

2019. máj. 28. 19:52
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Ja, akkor bocs. Valamilyen rejtélyes okból kifolyólag 10 éves kisfiúnak tűntél. :)
2019. máj. 29. 12:06
 12/15 tabaki ***** válasza:

@#10:

"és lány amúgy"

Akkor helyesbítek: Senki sem akarja, hogy feleségül menj a Gimphez, stb.

"és valamiért nagyon nem jön be"

Ennél azért próbáld már meg pontosabban szavakba foglalni, mi a bajod vele. A Gimp -- ha az ingyenességéhez mérten igazán imponáló tudásától eltekintek -- olyan, mint a képszerkesztők általában. Kalapból húztad ki, hogy pont vele legyen örihari?

2019. máj. 29. 12:29
 13/15 anonim ***** válasza:

#12 Hát "Valamiért". Mit nem értesz ezen? :)

Kérdező, ha gondolod csinálok a Gimp-ből egy olyan verziót, amiben nincs benne a valami, és akkor szeretni fogod.

2019. máj. 29. 13:23
 14/15 anonim válasza:

Emberek azért áljatok már le :D nem kért tőletek utálatot, amiért nem szereti azt az alkalmazást. Valószínűleg neki se áll a kezére, van olyan fotós barátnőm, akinek szintúgy nem és pedig ő hivatalosan ezt is tanulja. Szánalmas ahogy és tudtok állni ilyen dolgokra csak, mert más véleménnyel vagytok. Nem azt kérdezte, hogy mit csinál rajta rosszul hanem, hogy HELYETTE tudtok e mást. Ennyire egyszerű.

Amit a harmadik kommentelő írt nyugodtan kipróbálhatod én is sokat használtam anno, jobban szerettem mint a Gimpet.

Sok sikert a további munkádhoz!

2019. máj. 29. 17:27
 15/15 tabaki ***** válasza:

@#14:

„Emberek azért áljatok már le :D nem kért tőletek utálatot”

Gondolom, a kacagó szmájli azt jelzi, hogy viccből írtál egészen mást, mint ami az eddigi hozzászólásokból kiolvasható, de az én kérges rekeszizmomat már az ilyen sikerült tréfák sem tudják mozgásba hozni. Kérdező nem kapott semmiféle utálatot. Javaslatokat kapott alternatívákra, illetve némi noszogatást, hogy próbálja észérvekkel is megtámogatni, miért akar lemondani a talán leginkább ajánlható képszerkesztőről.

A fotós barátnőd története abban a pillanatban lesz releváns, amint felsorolod, hogy milyen alkalmazásokat talált bezzeg sokkal kézhez állóbbnak. Addig akár azt is feltételezhetem (szorult ám belém komiszság!), hogy egyszerűen a képszerkesztés logikájában nem igazodik még el, hiszen a programok kezelése általában nagyon hasonló.

„A dolgokra való ráállásról, csak azért, mert más a véleményünk”: Ha én a Gimpről jó véleménnyel vagyok, amögé érveket tudok állítani, dicsérhetem például az -- elsősorban persze a Photoshop által diktált -- általános trendnek megfelelő, hasznosan összeválogatott, átlátható eszköztárát, a jól szervezett, bőséges menürendszerét, a kényelmesen átrendezhető képernyőjét, a számtalan formátum kezelését, a pluginok tömegét, beleértve a PS-ecsetek problémátlan használatát is, a gyorsbillentyűit, stb. Mindez a Gimpet olyan sokoldalú eszközzé avatja, amellyel a legegyszerűbb firkálgatás is kényelmes, ugyanakkor nagyobb tapasztalat birtokában egészen rafinált szerkesztési műveletek is megoldhatók. Más felhasználók esetleg másképp ítélhetik meg, vagy akár tételesen cáfolhatják is a program erényeit, de engedtessék meg, hogy a fentiekhez képest az „egyszerűen utálom” kifakadást ne tekintsem egyenértékű eltérő véleménynek.

„Amit a harmadik kommentelő írt”, vagyis a lopott PS, ugyanazon elvek szerint működik, ami nem csoda, hiszen a Gimp is, mint a képszerkesztők többsége, éppen a Photoshopot tekinti igazodási pontnak -- vagyis az mondhatni ideálképe annak, amitől Kérdező borzadva hátrál. Ennek megfelelően a kezelésében nincs lényegi különbség (az összetettebb voltából adódó bonyodalmakat ne számítsuk ide). Ettől még szerethetted jobban, csak ez megint olyan dolog, amivel önmagában nehéz mit kezdeni.

2019. máj. 29. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!