Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Milyen rajzprogramot tudnátok...

Milyen rajzprogramot tudnátok ajánlani?

Figyelt kérdés
Kártyákat szeretnék készíteni, amihez eddig a gimp 2-t használtam, viszont valami miatt a nyomtatásnál homályos a kép. Szerencsére nem a nyomtatóval van a gond, így arra tudok gondolni, hogy túl kevés pixszellel dolgozik a program abban a léptékben. Szeretnék valami módszert arra, hogy még kártyányi felületen nagy legyen a felbontás. A gimpben nem találtam ilyen opciót (bár lehet, hogy nem kerestem eléggé), ezért szeretnék valami új, ingyenes rajzprogramot feltenni a gépemre.

2019. máj. 9. 20:00
 1/5 tabaki ***** válasza:

Mivel a felbontást te állítod be, a Gimp tökéletesen megfelel. De ha mindenáron új programot akarsz tanulni, javaslom a Kritát:

[link]

A kártyáidról nem sokat tudunk, de lehet, hogy a vektorgrafika bevonása sem elvetélt gondolat:

[link]

2019. máj. 9. 20:12
 2/5 anonim válasza:

Ha jó helyen keresed minden ingyenes :D

De amúgy a Krita, ingyenes teljesen.Szerintem többet tud mint a gimp.És ha nincs rajztableted, ajánlom hogy szerezz be egyet, sokkal egyszerűbb rajta rajzolni, mint egérrel gengszerkedni.

2019. máj. 9. 20:14
 3/5 anonim ***** válasza:
Gimp, új kép léterhozása, speciális lehetőségek és ott a képpontonkénti pixelszámot ( képpont/inch) kéne feljebb venni...
2019. máj. 9. 20:33
 4/5 anonim ***** válasza:
Nyomtatni minimum 180 pixel/ichel kéne, d emég jobb a 300.
2019. máj. 15. 07:57
 5/5 tabaki ***** válasza:

#4:

Igényes munka esetén mehet az feljebb is, pl. 600 dpi-re. Ezért sem ártott volna látni egy ilyen kártyalapot -- az elég egyszerűen eldönthető, hogy a durván 6×9 centis játékkártyához igazodó méret a minimális kb. 720×1080 (vagy szerintem inkább 1440×2160) pixel fölött van-e.

2019. máj. 15. 09:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!