Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Bár lehet hülye kérdés de...

Bár lehet hülye kérdés de mégis feltenném! Tegnap beletekintettem egy picit az animációk készítésébe ( 2 és 3 D-s ) és megtetszett. Szerintetek rajztudás is kell hozzá?

Figyelt kérdés
Gyakori kérdések lakói segítsetek!

2019. máj. 7. 02:23
 1/5 A kérdező kommentje:
kulcsszónak még megadtam a segg-et de olyan nincs
2019. máj. 7. 02:25
 2/5 tabaki ***** válasza:
100%
Önmagában nem. A rajztudás az általános kompozíciós- és formaérzék szempontjából jöhet jól, de ezerféle olyan animáció elképzelhető, amely nem igényli. Ha kellő igyekezettel bénázol, akár eredeti látásmód is kisülhet belőle.
2019. máj. 7. 03:41
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

A 2D-shez, ha el akarsz tudni helyezkedni az iparban vagy igazán jó akarsz lenni, szinte elengedhetetlen a rajztudás. Bár igazából függ attól is, hogy milyen 2D, a klasszikus, kézi animációra gondoltam most. De ha mondjuk Moho-ban vagy Toon Boom-ban vektoros animációval szórakozgatsz, akkor anélkül is tudsz boldogulni. Talán meg vagy lőve, ha nincs melletted egy karakter tervező, aki előrajzolja a karaktereidet, de az animáció egyébként se egyszemélyes meló, mindenki másban erős.

Olyasvalakiként, aki szintén nem túl jó rajzos, nálam a 3D volt az, amitől eldobtam az agyam, és különösen a Blender 2.80-től (a Mayától és 3Ds Max-tól ellenben a mai napig kitépném a hajam, szóval itt is meg kell találni, hogy melyik program illik hozzád).

Lenyűgöző, hogy míg a rajznál vért kell érte izzadni, addig a 3D-nél milyen egyszerű megszerezni az első sikerélményeket. Persze, mint ahogy ez is, minél jobban beleássa magát az ember, annál nehezebb lesz, hiszen kifejezetten nehéz szakma a 3D-s animáció is, de kevésbé vagy egyáltalán nem érződik az az erős korlát, hogy azért nem tudsz fejlődni, mert nem tudsz jól rajzolni. Bár biztos vagyok benne, hogy a rajz tudás előny itt is, csak nem létfontosságú. Olyanok viszont, mint anatómia vagy színtan, elengedhetetlen, hogy legyen valami fogalma róla az embernek (színtannal kapcsolatban amúgy BlenderGuru-nak van egy remek videója, ha tudsz angolul).

Na, de megint túl sokat dumáltam, sok sikert!

2019. máj. 7. 04:35
 4/5 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszoló nagyon szépen kifejtetted mondandód és köszönöm! Nos még annyi kérdésem lenne tudatlanként hogy rajztudás nélkül mondjuk el tudnék készíteni egyedül egy kisseb 3D-s animációt / kisfilmet? Bár tudom rengeteg idő hónapok akár évek. Ilyen 2-3percest.(Feltéve ha az ember már elég jó hozzá)
2019. máj. 7. 16:37
 5/5 anonim ***** válasza:

Jó az, ahogy gondolkodsz. Igen, ahogy te is írtad, egyedül sok idő és kell hozzá a tapasztalat és a szoftver ismeret, de nincs semmi akadálya annak, hogy el tudj készíteni egy rövid filmet.

Addig is alternatívaként a 3D-s képregénykészítés is érdekes tud lenni, ha már van egy kis gyakorlatod, mert itt is ugyanazokon a lépéseken mész végig, mint egy filmnél, csak nem kell aggódnod amiatt, hogy hogyan kösd össze a pózokat egy szép mozgással. És annyira talán nem is sok idő, ha úgy számoljuk, hogy egy karaktert kb. 1 hónap alatt csinálsz meg (ez az én csigalassú csúcsidőm, egy profi biztos sokkal gyorsabb), akkor kb. 3 hónap alatt össze tudsz rakni egy két szereplős rövid képregényt.

2019. máj. 7. 17:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!