Feltelepítettem egy Linuxot a Windowsom mellé, egy külön partícióra, de gyakorlatilag rosszabbul fut, mint a windows 10, mi lehet az oka?
Szóval egy külön partícióra felcsaptam egy Linuxot, és gyakorlatilag laggol. Van hogy random néha befagy egy pár másodpercre, meg úgy alapjáraton a programok lassabban nyílnak meg, ha egyszerre több dolog fut a gépen akkor meg még rosszabb. Az egér mozgása is van hogy néha szaggat.
Gépem adatai:
Proci: I5-4460
Ram: ddr3 8gb
Vga: AMD R9 380 4gb
SSD-re van telepítve mind a windows, mind a Linux is, de a windows sokkal simábban, gyorsabban, megbízhatóbban fut mint a Linux, pedig azt hallottam hogy a Linuxnak kisebb a gép igénye. Mi lehet a gond?
Pont a lényeget nem írtad le, hogy milyen disztrót tettél fel.
Az Ubuntu és derivatívái telepítőjében van olyan lehetőség, hogy telepítés alatt csatlakozzon a netre és szedje le a szükséges drivereket. Ha ez nem sikerült, akkor ez is okozhat problémát.
Azt sem írtad le, hogy milyen asztali környezet van telepítve, pedig az is fontos lenne.
"egy külön partícióra" - Egy (1) db partícióra? Mondjuk nem baj, csak nem megszokott.
Azért a telepítés módjának remélem utánaolvastál előtte.
"hogy hogy lehet úgy linuxot telepíteni hogy lassú legyen"
Én nem a lassúságra írtam, csak furcsállottam a dolgot, ennyi. :)
Pl. a legacy X driver is okozhat ilyeneket, de nem rég a btrfs okozott ilyen problémát az egyik gépünkön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!