MacBook-ra lehet Word, Excel, Access vagy PowerPoint programokat letölteni és ha igen hogyan?
Igen, a Microsoft oldalán megvásárolhatod és le is töltheted:
Ha betartod a formázási szabályokat, akkor valószínűleg nem fog szétesni semmi, még akkor se, ha LibreOffice-t használsz.
Hivatalos úton az App Store-ból tudod letölteni, kalóz verziót meg az "internetről" (nem adok tippeket, mert kitörlik a válaszomat).
Vannak sajnos néha kompatibilitási problémák és elcsúszik Mac és Windows között a dokumentum. Erre megoldás:
- ha még szerkeszteni kell a dokumentumot, akkor inkább valamilyen online felületen (Google Docs, Office 365) szerkessz, ha onnan letöltöd a doksit később az ugyanúgy néz ki Windows-on és Mac-en is
- ha már nem kell szerkeszteni a doksit, akkor PDF-be mentsd le és úgy küldd, az akkor nem mozog
- a Mac saját programjaiból (Pages, Numbers, Keynote) mentésnél tudsz Microsoft Office formátumba exportálni, az már elvileg nem csúszkál.
Nem igazán sikerült megoldani ezt a problémát még a feleknek, de szerintem nem is nagyon akarják. Én amúgy a saját Mac-es alkalmazásokat használom és alap felhasználónak szerintem sokkal jobbak. Nem jelentkeznek azok a klasszikus Microsoft Office tünetek, hogy beraksz egy képet vagy táblázatot és elemeire esik a 30 oldalas dokumentum.
Hope this helps.
A Mac-es és Windows-os Office365 alkalmazások egymás közötti kompatibilitása már viszonylag jó, legalább is sokkal jobb, mint korábban volt (de meglepetések két eltérő Windows-os verzió között is érhetnek, szóval ez nem platform függő...).
Ami még a kettő között különbség:
- Mac-es Office-ban nincs alap magyar nyelvi támogatás (helyesírás ellenőrzés, elválasztás stb.), ez külön vásárolható harmadik féltől.
- Mac-en nincs Access
- Az Outlook Mac-en csak EWS protokollon kommunikál Exchange szerverekkel, nincs „legacy” ActiveSync támogatás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!