Windows rendszerem töröltem önarakatlanul, segítség (? )
Alaphelyzet:
I5 6500
GTX 1060 6 GB
16 GB DDR4
Windows 10
2x HDD
Egyik(Lemez1):
ezt használom, ezen vannak a fontossabb adataim és ez lett wipe-olva
Másik (Lemez0):
Ez en egy "régebbi" windows 10 van melyen szint úgy sok adatom van de nem erre bootolok, ide csak régi filmek/zenék miatt van, hogy elérhessem.
A számítógépemre Linux-t (TinyCore) szerettem volna telepíteni (DualBoot-ba) ezért létrehoztam egy 1gb-os partíciót Lemez1-en mert ezzen több szabad helyem volt (tudom, hogy 1gb nem sok) mint az újon (amit használok, Lemez0)hogy majd arra telepítek Linux-ot(TinyCore-t ami egy nagyon kicsi nagyon kevés helyet foglaló Linux disztro).
Szoval a telepítés után el akartam indítani a gépet, hogy valami grub bootloader szerűség bejöjjön de a Windows Bootloder jött be ami hibát írt és azt írta, hogy nem tudja az automatikus javítás megoldani. Szerencsére BIO-ban ha kiválsztom a másik HDD akkor arra tudok boot-olni, mert annak nem esett semmi baja és azzon készítettem a következő képeket:
lemezkezelő: [link]
FileExplorer ez a gép: [link]
Elindítottam a testdisk-nek az egyik scan módját (szoval lehet, hogy nem megfelelő) de még nincs kész de azért be küldöm: [link]
(nem értek a testdisk hez, hogy ez egyáltalán jó e vagy nem de azért megpróbáltam egy scan-t.
Hogy tudnám ez megoldani?
Helyre lehet rakni.
Linux fórumokon keresgélj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!