Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Mi a bús francért kell minden...

Mi a bús francért kell minden második nap 2 órát elcsesznem a neten megoldásokat találni az átkoztt 100%-os lemezhasználat miatt amit a drága új Windows 10 minden második nap bead nekem?

Figyelt kérdés

Mintha nem lenne más dolgom, folyamatosab megoldások után kell kutakodnom, hogy valahogy működőképes szinten tartasam ezt a trágyatomb vírust. Mert ez nem op rendszer... ez VÍRUS ami megöli, megeszi elevenen a gépedet. Hogy kapnák be akik “kifejlesztették” ezt az okádék szart.

Hogyan boldogultok ti vele? Van még aki majdnem összetörte a gépét a windows 10 miatt?

2019. ápr. 10. 22:51
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
54%

A frissítéseket nem kell addig halogatni amíg összegyűlik 100, ha nem gyűjtöd akkor hamar lefrissül

HDD helyett SSD-ről használd

De egy kérdés. Ha birka aki használja, így szar úgy szar, akkor miért is nem cseréled le?

2019. ápr. 11. 08:47
 12/21 A kérdező kommentje:

11

Azért mert nincs rá alternatíva. Monopóliumot élvez a Microsoft az op rendszerek piacán. Azért is engedhet meg magának ilyen gusztustalanságokat, hogy megsérti az emberek privát szféráját és folyamatosan információt gyűjt rólad, rád erőlteti magát (előző verziókat automatikusan updatelt windows 10-re) nem kapcsolhatsz ki funkciókat játszi könnyedséggel mint előző verziókban. Gyakran regeditet kell használni amivel ha nem vigyázol mindent tönkre tehetsz. Aztán a windows search, superfetch, windows update meg miegymás...micsoda találmányok. Cortana?? Remek!

2019. ápr. 11. 09:02
 13/21 A kérdező kommentje:

11

Ja és hozzátenném, hogy regedit nincs is benne a legtöbb verzióban alapból! :)

2019. ápr. 11. 09:07
 14/21 anonim ***** válasza:
66%

"De könyörgöm, ha ezelett 30-40 éve tudtak rendes oprendszert írni"

Ne szivass, a 40 evvel ezelotti rendszer nem tudott ennyi mindent.

2019. ápr. 11. 10:43
 15/21 anonim ***** válasza:

"Ja és hozzátenném, hogy regedit nincs is benne a legtöbb verzióban alapból! :)"

Regeditre nincs szukseged, ha megis, par klikk es feltelepul. :)

2019. ápr. 11. 10:45
 16/21 A kérdező kommentje:

15

Igen de nélküle programozó szinten kell lenned.

Nekem meg nincs időm azt kitanulni ugyanis más a foglalkozásom.

2019. ápr. 11. 11:25
 17/21 anonim ***** válasza:

#12 - több és személyesebb adatot gyűjt rólad a böngészett oldal, mint egy Windows 10, de mindegy, kend a Microsoft-ra. Nem tisztem őket védeni, de ha valaki nem a Blikkből tájékozódik ezen a téren, az tudja, hogy mi a különbség a telemetria és aközött, amit pl. a Google művel.

Egyáltalán nincs monopol helyzetben, hacsak nem valami speciális szakterületen dolgozol, ahol _otthon_ sem tudod nélkülözni a Windows-t. Használhatsz Linuxot, játékon kívül jó mindenre. Játszani is, de a választék és sokszor a minőség persze nem ugyanaz. Vagy vehetsz egy iMac-et, és megkapod a stabil alapokat és egy kultúrált desktop-ot a macOS-en.

2019. ápr. 14. 16:43
 18/21 MolotovPunk ***** válasza:
Szerintem Windowsok között eddig a WinXP és Windows7 volt a legstabilabb,legkiszámíthatóbb rendszer.(Frissítésekkel együtt is.)A Win10-el csak a gond van,ráadásul a frissítéseit annak a legnehezebb kikapcsolni.Win10 egy félig elkészült rendszer sok hibával.Én úgy oldottam meg,hogy legyalultam a gyári tízest és azóta kb 1 éve hetes fut gépemen.Azóta egy deka gond nincsen a gépemmel.
2019. ápr. 22. 12:01
 19/21 anonim ***** válasza:

"Ha win-rol azt hiszed, hogy egy hitvany takolmany, akkor komolyan ajanlom, hogy probalj meg egy fel evig Linuxot hasznalni, meg fog valtozni a velemenyed. :D"

Nem fél, hanem négy éve használom.

Végülis tényleg némileg változott a Windowsról a véleményem, de nem olyan irányba, ahogy azt te sejtetted. Nem, hogy a Windows 10 nevű bloatware-t nem kívánom vissza, de őszintén: még a Win7 sem hiányzik, sőt, úgy általánosságban az egész Microsoftos világból semmi nincs, ami hiányozna.

Nincsenek váratlan és kötelező frissítések, akkor frissíthetek, amikor én akarok. Frissítés közben továbbra is bármit csinálhatok, nem kell hozzá újraindulni, meg nem kell a felhasználó munkáját megszakítani. De ha nem akarnám frissíteni, akkor azt is mókolás nélkül megtehetném. De nem teszem, mert a frissítés itt nem arról szól, hogy 20 percig áll a rendszer, elfoglal +1 GB-ot, és izgulhat a felhasználó, hogy vajon rendesen feltelepül-e, és hogy vajon mit barmoltak szét a rendszerben, ami addig jól működött.

Ezek mellett a Linux ugyanazon a hardveren jóval gyorsabb, és persze, ez sem hibátlan rendszer, idén is már egyszer lefagyott... a Windows egy hónapban több fagyást tudott produkálni.

Na, meg olyan apróságokról se feledkezzünk meg, mint pl. az, hogy a rendszer nem akar mindent jobban tudni a használójánál, vagy arról, hogy alapjaiban biztonságosabb, ami mondjuk a Windowson divatos (sokszor elvárt) rendszergazda módban futtatott felhasználói szoftverek mellett nem mondható el.

Nem, köszönöm, én nem kívánkozok vissza a Microsoft keserédes, Stockholm-szindrómával átitatott instabil világába.

2021. júl. 20. 12:14
 20/21 anonim ***** válasza:

"Bojkottálni kellene ezt a "terméket" és senki ne használja."

Na, ez az.

Te váltottál már másra?

A probléma ugyanis az, hogy mindenki csak addig nagyfiú, ameddig a szája jár. Aztán használják továbbra is a Windowst, miközben napi szinten hangoztatják, hogy az mennyire okádék egy rendszer. Nem majrézni kell, hanem váltani.

2021. júl. 20. 12:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!