Nem tudom formázni a merevlemezz. Mi lehet a baj?
Windows 10 és Ubuntu van a gépemen dual bootban.
Tegnap be akartam kapcsolni de nem töltött be egyik op rendszer sem.
Beraktam a windows telepítőt hogy töröljek mindent de mikor formázni vagy törölni akartam a partíciót azt írta nem sikerült a partíciót formázni/törölni.
Próbáltam cmd-ben diskpartal törölni vagy formázni de úgyse sikerült.
Próbáltam gparted live-al formázni de a partition managernél a lemezek letapogatásánál nem jutott tovább.
Ötletek? Mit tudnék csinálni?
Azt írtad van ubuntud akkor hasznaltad legalább egyszer.
Bootolj be pen driveon
Live vagy try out modeban
dmesg a kernel log
Nézd meg mit ír a hddrol
Próbáld meg ott parteddel a hddt ne scanneld hanem direktben megadni pl /dev/sda
Úgy is nézd meg. Próbáld meg formattalni vagy 0val teliirni közben a kernel errorokat nézni
Vagy badlocksal átnézni és újra kernel lóg
Lehet smartmontoolssal egy long vagy conveyance tesztet futtatni. Utána újra próbálkozni
És kiderül hogy a hdd a hibás e. Vagy mi a baj
"Próbáltam gparted live-al formázni de a partition managernél a lemezek letapogatásánál nem jutott tovább."
Próbáld lecsatolni a merevlemezt, törölni a partíciókat, partíciós táblát újra létrehozni (DOS vagy GPT), particionálni, és utána formázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!