Mi a különbség a Windows10 64 és 32 bites verziója között?
Nem csak 32, hanem 64 bitet olvas be.
A 32esen nem fut le a 64 bites program, de 64esen a 32es igen. Sokszor a 64bites programok stabilabbak is.
Az hogy ha a géped CPU-ja 64 bites, márpedig a mai asztali processzorok ilyenek akkor a 64 bites oprendszert kell feltenni a gépre mert ez tudja a 32-es módot is. Ha 32 bites rendszert teszel akkor egyrészt nem futnak a modernebb 64-es programok, valamint a memóriából is csak 2Gb-ot ismer fel hiába pakolsz a gépbe jóval többet. Az is igaz hogy a 64 bites processzorok egyszerre 64 bitet olvasnak be a memóriából és nem csak 32-őt ezért gyorsabb is. De nem kétszer gyorsabb csak valamennyivel.
Régi IBM 486, Pentium 1/2/3/4 és AMD64 előtti processzorok csak 32 bitesek, ezekre fel se lehet tenni a 64-es rendszert mert telepítés előtt hibaüzenettel leáll. Lunux-nál máshogy van egy picit, az konszolidáltabb a régi proccokhoz.
Köszönöm! Összegeztem a kapott infókat és kitisztult a kép. :)
Igen, hallottam már a gugliról, az valami golyós játék, ahol bábukat kell......... Ja, nem, az a kugli. Akkor nem tudom......
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!