Excelben hogyan tudok egy oszlopba növekvő számokat (egyedi azonosítót) írni úgy, hogy a rejtett cellákat ne vegye bele?
Figyelt kérdés
Több ezer soros táblázatról van szó. Ennek kb a 80%-hoz kéne egy egyedi azonosító. Ezekre szűrve (tehát nem látszódnak azok a sorok amikhez nem akarok egyedi azonosítót rendelni) ha beírom az első két cellába hogy 1,2 és végighúzom, akkor az elrejtett cellákat IS fogja sorszámozni, de én azokat nem szeretném.. Van erre valami programon belüli megoldás? Esetleg függvénnyel, makaróval?2019. márc. 20. 10:03
1/5 Farkas999 válasza:
Legegyszerűbb, ha a HA függvénnyel töltöd fel a sorszámot.
A rejtett sorokban helyezz el valamilyen értéket az utolsó oszlop után, amit levizsgálva adsz, vagy nem adsz sorszámot az adott sornak . Az érték alapján könnyű lesz szűrni, kinyitni, vagy összezárni, elrejteni a sorokat.
2/5 A kérdező kommentje:
Ne haragudj ezt nem értem, kérlek fejtsd ki. Hogy lesz ebből nekem számsorozatom a látható sorokban?
2019. márc. 22. 13:51
3/5 Farkas999 válasza:
A fejléc alatti első cellába írj 1-et.
Az alatta levő cellába pedig ezt : =HA(H3="";MAX(A$2:A2)+1;"")
Ezt a képletet húzd le a táblázat végéig
A táblázat utáni oszlopban jelöld meg az elrejtendő cellákat, én itt a "H" oszlopot írtam be.
Logikailag:ha az utolsó cellában nincs semmi, akkor megkeresi az összes felette lévő cellából a legnagyobb számot és hozzáad 1-et, egyébként pedig üresen hagyja a sorszám helyét
5/5 A kérdező kommentje:
Igen sikerült, köszönöm szépen! Hatalmas segítség!
2019. márc. 28. 10:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!