A laptopokon hogyan és mire lehet használni a Recovery, azaz Helyreállítási partíciót?
Sziasztok!
Megvettem életem első laptopját. Egy használt HP 15-BS029NH 2LE15EA
PC-n szocializálódtam, nekem meglepetés volt, hogy a HDD-n van egy Recovery, azaz Helyreállítási partíció.
1. Gondolom innen lehet visszaállítani egy sérült rendszert, de hogy működik ez pontosabban?
2. A Recovery partíció tartalmazza a drivereket is? Tehát ha újratelepítem a win10-et, akkor onnan betöltődnek a driverek?
3. Ha újra szeretném rakni a rendszert tiszta telepítéssel, akkor ezt a partíciót törölhetem, vagy meg kell tartsam?
4. Milyen gombot kell nyomni a HP laptopokon a boot-menühöz és a bioshoz?
5. Általánosságban véve, mire jó ez a Recovery partíció? :)
Köszönöm szépen, ha válaszoltok!
1; Igen, a driverek benne vannak a recoveryben.
2; A gyártó honlapjáról elég ütemesen le lehet tölteni dolgokat. De amúgy is érdemes D meghajtót tartani, ahol lehet tárolni a drivereket.
3; Ha a hálókártya működik, onnan a Windows kb mindig megoldja.
Köszi!
Ha tiszta telepítést csinálok, és törlöm a recovery partíciót, akkor a win10 vajon aktivált marad?
Oké, akkor megnyugodtam. :)
Lehet, hogy először csinálok egy "Recovery" visszaállítást, próbából, de valószínűleg tiszta telepítés lesz belőle és Recovery-partíció törlés.
Köszönöm a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!