Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » A laptopokon hogyan és mire...

A laptopokon hogyan és mire lehet használni a Recovery, azaz Helyreállítási partíciót?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Megvettem életem első laptopját. Egy használt HP 15-BS029NH 2LE15EA

PC-n szocializálódtam, nekem meglepetés volt, hogy a HDD-n van egy Recovery, azaz Helyreállítási partíció.

1. Gondolom innen lehet visszaállítani egy sérült rendszert, de hogy működik ez pontosabban?

2. A Recovery partíció tartalmazza a drivereket is? Tehát ha újratelepítem a win10-et, akkor onnan betöltődnek a driverek?

3. Ha újra szeretném rakni a rendszert tiszta telepítéssel, akkor ezt a partíciót törölhetem, vagy meg kell tartsam?

4. Milyen gombot kell nyomni a HP laptopokon a boot-menühöz és a bioshoz?

5. Általánosságban véve, mire jó ez a Recovery partíció? :)

Köszönöm szépen, ha válaszoltok!

#recovery-partíció
2019. febr. 4. 18:28
1 2
 11/14 Derwer ***** válasza:

1; Igen, a driverek benne vannak a recoveryben.

2; A gyártó honlapjáról elég ütemesen le lehet tölteni dolgokat. De amúgy is érdemes D meghajtót tartani, ahol lehet tárolni a drivereket.

3; Ha a hálókártya működik, onnan a Windows kb mindig megoldja.

2019. febr. 5. 16:31
 12/14 A kérdező kommentje:

Köszi!

Ha tiszta telepítést csinálok, és törlöm a recovery partíciót, akkor a win10 vajon aktivált marad?

2019. febr. 5. 20:59
 13/14 Derwer ***** válasza:
Az UEFI BIOSban van a Windows kódja, mindig fel fogja ismerni a WIN10 telepítő, neked sose kell beütni.
2019. febr. 6. 01:13
 14/14 A kérdező kommentje:

Oké, akkor megnyugodtam. :)

Lehet, hogy először csinálok egy "Recovery" visszaállítást, próbából, de valószínűleg tiszta telepítés lesz belőle és Recovery-partíció törlés.

Köszönöm a segítséget!

2019. febr. 6. 08:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!