Egy fényképről szöveget törölni és úgy publikálni büntetendő?
"Pont ezt tervezem én is. Majd max azt mondom beszkenneltem és photoshoppal kicsit javítottam a minőségén."
A szerzői jognak pont az a lényege, hogy a szerző szabhatja meg, hogy az általa létrehozott művet ki, mikor, hogyan használhatja fel - ideértve a szerkesztést, módosítást is.
Tehát nyugodtan mondhatod, hogy kicsit módosítottad, ezzel gyakorlatilag elismered a jogsértést.
Teljesen felesleges csűrni-csavarni a dolgot. A fotózáskor előre meg lett szabva, mit ad és azért mit kap a fényképész: papírképet ad, amit te kifizetsz. Pont. Annak a jogát vásárolod meg, hogy az elkészült, kézhez kapott papírképet osztálytablón felhasználd.
Bármi egyéb felhasználással megsérted a fotós és közted létrejött szerződést, a fotós beperelhet, és esélyed sincs kimagyarázni magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!