Partíció beállítás? Többi lent!
én ezalapján csináltam, de majdnem eszetűbb újra húzni és telepítéskor az egyéni telepítésre menni :D
Csak a fenti link nem tér ki arra, hogy RENDSZERPARTÍCIÓT nem lehet csak úgy módosítani. Ezzel a módszerrel adatpartíciónak tudsz nekiállni.
Itt van külső progi: [link]
Ezzel tudod a "C"-t csökkenteni majd az üres részből már tudsz akár az oprendszer lemezkezelőjében is újat létrehozni...
A gond csak annyi hogy a partícióművelet egy kicsit rizikós és minden leírás azzal kezdődik, hogy mentsd el az adataidat :) Mind a 100 GB-ot :)))
Bármelyik partíció kezelő programmal megoldható. Új partíciók létrehozása, törlése, mozgatása...
Easeus Partition Manager, AOMEI Partition Assistant, stb.
Valóban, a partíció kezelő programok a leírásukban rendre kijelentik, hogy az alkalmazásukkal adatvesztés nélkül lehet módosítani a partíciókat, ugyanakkor azt is hangsúlyozzák - mert felelősséget nem fognak az adatvesztésért vállalni -, hogy a fontos adatokról mindig legyen biztonsági másolat.
Ez egyébként annyira fontos kérdés, hogy nem csak ezért érdemes mentéseket készíteni.Rendszerösszeomlás, vírusfertőzés is képes eltüntetni a dokumentumokat.
Én úgy tapasztaltam, hogy azért ezek az alkalmazások valóban képesek adatvesztés nélkül elvégezni a feladatukat.
A teljesség igénye nélkül íme néhány program ( a fentebb már említetten kívül ):
- Macrorit Partition Expert Free
- EaseUS Partition Master Free ( én leginkább ezt használom )
- AOMEI Partition Assistant Standard ( magyarul is tud, ha igaz ).
A használatukkal kapcsolatban találhatóak videók, az EaseUS alkalmazásáról pedig nekem is vannak képes útmutatóim.
4: Ez mind szép és jó lenne ha már nem lenne feltelepítve a windows. Így már ez a lehetőség nem ér semmit...
5: Mindegyik képes adatvesztés nélkül operálni mindaddig amíg szembe nem találja magát pl egy badsector-al. Ekkor szépen behalálozik és kész is az adatvesztés. És azt hogy jelenleg van-e rossz szektora gépeden, előre semmi sem mondja meg. Ettől lesz kockázatos az egész...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!