Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Érdemes lenne-e valamelyik...

Érdemes lenne-e valamelyik Windows szerver programot telepíteni Windows 10 helyett?

Figyelt kérdés
Most Windows 7-et használok. Windows 10-ről álltam vissza, mert nem szerettem, hogy akaratomon kívül települtek a frissítések. (Ezeket csak elhalasztani lehet.)Ráadásul én a gépet főleg munkára, esetleg filmnézésre, internetezésre használom. A Windows 10-ben pedig van egy csomó olyan dolog, amire egyáltalán nincs szükségem. Ráadásul "a felhasználói élmény javítása érdekében" kémkedik a felhasználó után. Ezt végképp nem akarom. Sajnos a Windows 7 támogatása jövőre megszűnik. Linuxra nem akarok átállni. Nem lenne -e jó esetleg valamelyik Windows szerver OS? Egyszerűen érthető válaszokat kérek, hiszen 72 éves vagyok és nem tartozom a számítógép-zsenik közé.

2019. jan. 18. 19:56
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem érné meg. Szervereknek való operációs rendszer. Csak azoknak hasznos, akiknek nagyon spéci gépük van (több processzor, ilyenek).

Ezt leszámítva egyáltalán nem felhasználóbarát

2019. jan. 18. 20:15
 2/3 anonim ***** válasza:

nem lenne jó Önnek, felesleges 1000x több cuccot feltenni, a windows server nagyon drága szoftver ne fizessen azért hogy utána ugyanúgy problémái legyenek.

Higyje el a windows nem kémkedik Ön után, sokkal több dolguk van Redmondban a mérnököknek mintsemhogy egy magyarországi 72 éves bácsi után kémkedjenek, sem én, sem Ön, se a többi gyakori olvasó nem olyan fontos és különleges ember hogy ezt tegyék.

A windows 10 frissítéseiről:

Vannak frissítések amik biztonsáiak, telepíti ezeket a rendszer a többi tiltható.

természetesen, ha valaki le akarja tiltani a biztonsági frissítés is letiltható. Alapvetően értelmetlennek tartom, főleg mert a kémkedés mint félelem felmerült, azt amikor a gép feltörése adatok ellopása, valós kémkedés elleni védelmet kell javítani akkor heves tiltakozás lesz az eredmény.

Ha windows 7 támogatása megszűnik akkor ott is az a helyzet hogy nem lesz frissítés. Mivel az a gond hogy a windows 10hez lesz, akkor kézenfekvő a megoldás windows 7et kell használni, hiszen ahhoz nincs, ha nincs nem települ, tehát megintcsak megfelelő.

Azt hiszem elég opciót adtam, a döntés az Ön kezében van.

2019. jan. 18. 20:18
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. A Windows 10 frissítéseket csak elhalasztani lehet, max. fél évre. Újabb fél évre csak akkor lehet, ha a legutóbbit feltelepítettük. És igenes kémkedik, de persze nem hadititkokat, hanem felhasználói szokásokat. Egyelőre maradok a Windows 7-nél.
2019. jan. 18. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!