Hol találok tényleg magyar linux op. Rendszert, mert ami
magyarnak van feltüntetve az is angol? (ubuntu-16.
04-desktop-amd64-magyar. Iso) Hiába állítom be magyarra,
minden angolul van rajta!
Figyelt kérdés
Szeretném kipróbálni,elkészítettem a pendrájvról működtethető változatot.Elindul,működik, csak az a baj, hogy a felülete meg az elindított programok(word,excel) is angolok.Mivel még sosem dolgoztam linuxos gépen,meg az angolom is nagyon hiányos, így nem boldogulok vele.
Ezt nem értem, mert ha magyarul telepíted, magyar is marad...
Debian Live esetén is ha indításkor kiválasztod a magyar nyelvet, rögtön magyar lesz minden (vagy szinte minden, de ami nem, az elenyésző).
2019. jan. 12. 08:53
2/9 TR75 válasza:
Az én gépemen Linux Mint (17.3) fut, és egy az egyben magyar nyelvű.
2019. jan. 12. 09:08
3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat,ki fogom próbálni amit ajánlottatok.
2019. jan. 12. 09:24
4/9 A kérdező kommentje:
Megcsináltam a Linux-mint-et, de ez is csak angolul fut.Mikor elindul a pendrájvról, utána még külön fel kell telepíteni?Mert elindítottam a telepítést ami magyarul ment,de nem mertem végigcsinálni, féltem, hogy letörlődik a widows.A google-n azt olvastam, hogy ha megcsinálom ezt a pendrájvról futtatható verziót, akkor már nem kell külön feltelepíteni a gépre.De így meg nem magyar. Mit tudtok erről?
2019. jan. 12. 10:08
5/9 TR75 válasza:
A beállításokban kiválaszthatod a magyar nyelvet, ha már fel van telepítve a rendszer.
Van baloldalt lent a felugró menü, aminek a bal oldalán lesz egy olyan pont, hogy console vagy control panel vagy ilyesmi (system menü, felülről a harmadik pont). Abba belemenve az appearence menüpontot kiválasztva, majd a languagesre klikkelve állíthatod be a nyelvet.
Ha a pendrájvra telepíted, akkor tényleg nem vesznek össze a windows 10-zel (vagy nem tudom, mi van fent), viszont a gépen elérhetővé kell tenni az usb meghajtót bootolásra (a legegyszerűbb úgy, hogy az első helyre teszed, így automatikusan a linux indul, ha meg kihúzod a pendrájvot, akkor indul a windows).
2019. jan. 12. 11:14
6/9 Alain Delon válasza:
Szerintem az egyedüli, ami live módban magyar lesz, a BlackPanther OS. Az magyar fejlesztésű. A többinek angol az alapnyelve, csak telepítéskor illetve utána tudod magyarítani.
2019. jan. 12. 11:23
7/9 Alain Delon válasza:
6: ... feltéve, ha megy live-ban.
2019. jan. 12. 11:24
8/9 anonim válasza:
Egy dolog, hogy live-ban nem magyar, attól a telepített rendszer még nagy valószínűséggel magyar lesz. Telepítsd fel, csak vigyázz a Windows-os partíciódra, nagyon oda kell figyelni!
2019. jan. 12. 12:58
9/9 anonim válasza:
Ja, és utólag át lehet varázsolni bármilyen nyelvre, csak a language csomagot kell feltelepíteni, és beállítani a nyelvet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!