Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogy lehet még Windows XP-t...

Hogy lehet még Windows XP-t használni?

Figyelt kérdés

Van egy régi házunk falun, 18 éves bátyám minden hétvégén megy oda ki a barataihoz, ott van 2 napot. Nyáron nem kell fűteni, ilyenkor meg kandallóval fűt ha ott van.

Ott az öreg gépe, van ott áram es net is. Windows xp van rajta valami orosz vírussal, rendesen tud YouTube-ot és Facebookot nézni rajta. Mindig azt mondja ha legközelebb megy ki viszi a Windows 7 DVD - t és újra telepíti.

Nem úgy volt hogy megszűnt az XP? Hogy tudja meg azt használni?

2019. jan. 11. 12:30
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Az anyag nem vész el, csak átalakul. Gondolom (remélem) hallottad már ezt az egyik órán. A Windows is ilyen. Attól, hogy megszűnt a támogatása, nem fog hirtelen eltűnni az éterben mindenhonnét. Pontosan úgy felteheted még ma is egy erre alkalmas gépre, de frissítéseket már nem fogsz kapni hozzá, és ha gondod van, akkor nem fog segíteni a Microsoft.

Egyébként én egy közel 20 éves gépre inkább nem próbálnék meg egy 10 éves oprendszert feltenni. Inkább Linux, az még talán értékelhetően fut rajta, bár gyors biztos nem lesz.

2019. jan. 11. 14:46
 12/17 A kérdező kommentje:

Telefonról írtam, azért a sok hiba...

Szóval 2009-es a gép, Windows XP pro van rajta.

Linux nem lenne valami jó, szokott rajta játszani, meg én is néha ha ott vagyok

2019. jan. 11. 15:22
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Most akkor találd már ki hogy milyen számítógépetek van és mi a probléma, mert amíg a probléma ismeretlen nem tudunk segíteni.
2019. jan. 11. 15:26
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Ez pont olyan, mint egy régi autó, amihez már nem gyártanak alkatrészt. Nyugodtan használhatod, amíg megy.
2019. jan. 11. 16:01
 15/17 Szirty ***** válasza:
100%

Nagyon egyszerű a válasz: Az úgy lehet, hogy az XP nem szűnt meg.

Remekül érzi magát.

A támogatása megszűnt, de az teljesen mást jelent!

Olyan mint a kazettás magnó. A kazettás magnó sem szűnt meg, csak nem adnak már ki műsoros kazettát. De ami van azt vígan használhatod amíg tönkre nem mennek.

2019. jan. 11. 17:16
 16/17 anonim ***** válasza:
50%

"Linux nem lenne valami jó, szokott rajta játszani, meg én is néha ha ott vagyok"

És az miért probléma? Egyrészt ott a Steam, amin rengeteg Linuxos játék van, másrészt ami azon a gépen megy játék, azt tuti gond nélkül lehet futtatni Wine alatt.

10 éve Linux az elsődleges rendszerem és szoktam játszani nem is keveset. Utoljára fél éve kellett átváltanom Windowsra és hamarosan le is fogom törölni.

2019. jan. 11. 19:59
 17/17 anonim ***** válasza:
Azért nem úgy van az. A wine sokkal rosszabbul futtat mindent. Anno én is próbáltam wine-al San Andreas-ozni, hiba volt. De az tény hogy rengeteg Linuxos játék elérhető ma már és nagyon sok Windows-os játékot portoltak Linux-ra.
2019. jan. 11. 21:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!