3-4 éves cd-n miért nem tudom a képeket megnézni?
Olyan problémám lenne,hogy előszedtem a régebbi cd-ket,a fotók elő hívása miatt,de a gép nem nyitja meg.
Kb 3-4 éves cd/dvd-ről van szó. És szinte mindegyik hibás.
Hibaüzenet: "A Windows fényképnézegető nem tudja megnyitni a képeket,mert törölték,vagy olyan mappában található,amely nem érhető el."
JPEG formátum. Kb a cd-n lévő képek 20% nyitja meg a többit hibásnak jelzi. Valaki tud rá valami jó megoldást? Elég sok képről van szó. :(
Köszönöm előre is a segítséget.
Milyen gyártmány?
Tisztítottad a lemezeket? Átlósan.
Ha semmi sem sikerül, akkor IsoBuster régebben segített.
Ha sikerrel jársz, lehet DVD-re menteném a helyedben, és ua azt a tartalmat 2 példányban.
A CD és a DVD lutri. Valószínűleg rossz márka vagy széria volt. Amikor én a 200 DVD-nyi anyagomat HDD-re tettem, MINDEN DVD minden fájl-ja olvasható volt...
Tehát mint írtam, vagy a tárolási körülmények vagy anyaghiba miatt ez valószínűleg elveszett..
Köszönöm mindkét választ. Megpróbálom az említett programmal hátha.
De vicces a 3-6 éves Fujifilm cd és a Memorex dvd-n lévő képeket nem lehet megnyitni jelenleg. A 12 évvel ezelőtti képek pedig a Philips cd-n tökéletesen megvannak. Ennyivel jobb márka a philips?!
Nem lehet hogy nem ugyan úgy lett kiírva? Bár egy ideig működött írás után..
Ha megnézed a régi Philips lemez felületét, gondolom kékes színt látsz. Igen a régiek közt több volt a jó.
Mostanában a Verbatim AZO lemezeket venném. [link]
Vagy külső HDD, persze ott is van lehetőség az elromlásra, ráadásul akkor 1 TB megy a kukába.
Amúgy a legbiztosabb, ha a képeket előhívatod. Az megmarad akár 100 évig.
De 2 példányban lemezre sem ördögtől való.
"Vagy külső HDD, persze ott is van lehetőség az elromlásra, ráadásul akkor 1 TB megy a kukába."
- Erre találták ki a RAID-et...
"Amúgy a legbiztosabb, ha a képeket előhívatod. Az megmarad akár 100 évig."
- Hahó!! 2019 van. PApírkép?? Elázik, elveszik, gyűrődik, szakad, kifakul, elveszik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!