Biztonsági rést találtam! Mit tegyek?
Az egyik szolgáltató telefonos applikációjában véletlenül egy biztonsagi hibát találtam. Nem vagyol se hacker se semmi programozó. Simán csak haszáltam az appot és úgy bukkantam a hibára.
Mit tegyek?
Szeretném ha kiderúlne a hiba, nem igazan szeretném csak a szolgáltatónak jelezni.
"Szeretném ha kiderúlne a hiba, nem igazan szeretném csak a szolgáltatónak jelezni."
Miért, még is kinek kéne jelezned???
Akkor is két lehetőséged van. Vagy szólsz vagy nem.
Ha szólsz talán te már nem jársz úgy mint az a srác.
Ha nem szólsz és ők jönnek rá hogy te kihasználtad a kiskaput és nem szóltál, akkor is járhatsz úgy.
Még mindig az a legtisztább ha megírod nekik...
Ha majd ügy lesz belőle, ráérsz akkor szólni a sajtónak.
Két irányba szólhatsz:
* a szolgáltatónak, akié a telefonos app
* "Számítógépes vészhelyzeti válaszcsoport"-nak CERT-nek
Amire ügyelj:
* Valamilyen anonim - ne hozzád köthető - levelezési fiókból (tehát kiss[pont]jozsef[kukac]szolgaltato[pont]hu nem jó!) küldj levelet, a levél végén ne adj meg a valódi nevet.
* Ne valamilyen nagy multinacionális vállalat (GMail, Outlook, Yahoo,...) vagy egyéb elterjedt szolgáltató (Freemail, Citromail, Indamail,...) levelezőszolgáltatását használd (például használd a Protonmailt.
* Az alkalmazásban található problémáról pontosan írj (milyen verziójú rendszeren, milyen lépésekkel reprodukálható a rendellenesség).
* Legyél konstruktív: ne legyél cinikus, ne szidd, ne zsarold őket, és végképp ne politizálj!
* Ne írj másnak! Se sajtónak, se haveroknak, se idegeneknek!
Fehersrac: a bejelentésekre történő reakciók miatt, valós dilemma elé állítja a jószándékú honpolgárokat - nem csak kis hazánkban ( [link] ).
Éppen ezért bátorkodtam felemlegetni az anonimitást.
Mivel az alkalmazást feltehetőleg több ezren használják, neheze(bbe)n fogják kideríteni, hogy ki volt az "elkövető". Pláne ha a bejelentő konstruktív hangnemet üt meg, nem emberkedik, nem fordul egyből a sajtóhoz (ellenkezőjének lásd: BKK-s affért).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!