Lightworks-ben, vagy hasonló ingyenes programban hogy lehet kivágni?
Úgy akarok 1080p videóból 720p-t kivágni, hogy ne legyen körbe fekete szegély, azaz mintha eredetileg is 720p-ben vettem volna fel, töltse ki a képkockát.
Angol nyelvű fórumokat, youtube-ot néztem de semmi...
Amatőr vagyok, így valószínűleg csak egyszerű szemrevételezéssel hasonlítanám össze a két videót.
Az eredetit valamelyik lejátszóval kinagyítanám, hogy csak a kivágott rész látszódjon, és mellé tenném a kivágott felvételt (vagy a teljes képernyős lejátszóablakokat váltogatnám) és ha számomra nem érezhető a különbség, akkor elfogadnám hogy a minőség nem romlott észrevehetően.
Közben találtam az OpenShot programban zoom módot, ez megfelelő lesz, a Lightworks így is csak összeomlott...
Így akkor FHD videóból 1.5 zoom-al tudok 720p videóba kivágni közel veszteségmentesen, és kb. olyan mintha 1.5x gyújtótávolsággal fényképeztem volna.
Bár van a gépben extended-tele mód is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!