Létezik olyan program ami 3D filmek lejátszására alkalmasak?
Nobel várományos vagy ilyen ésszel ugye? :"DDDD
Egy program NEM tudja átalakítani a monitorodot, hogy alkalmas legyen 3D megjelenítésre és kompatibilis legyen az adott technológiával amit a mozid használ (Kivéve ha a programot varázslat hajtja)
Egyszer én egy koboldtól kaptam egy ilyen programot. Neten nincs fent sehol már próbáltam keresni. De felcsaptam a jó öreg "fekete kakas fehasználási" könyvecskémet.
Ott találtam meg, hogy ha este kimész az erdőbe, és 3 tölgyfa odvas ágába bedugsz egy kést, majd ezzel vágod el a fekete kakas torkát és a vérét kör alakba a földre folyatod akkor a manó megjelenik. Ez a manó egy programozó zseni és addig nem hagyhatja el a kört amíg nem ír neked egy olyan programot ami neked kell. Jól figyelj, mert bármilyen programot megcsinál, de egy embernek csak egyszer jelenik meg.
(A válasz kb a kérdéssel egyszinten van)
5 féle elterjedt mód létezik:
* a párhuzamos nézés technikája: itt a két képett egymás mellé rakjuk és úgy bandzsítunk rá, hogy az egyik szem az egyik képet, a másik meg a másikat lássa - ez viszont gyakorlatot igényel és fárasztó
* autosztereoszkópikus megjelenítők, ahol a két szembe két féle képet vetítünk: [link] - de ez mindenképpen speciális kijelzőt igényel, és fontos a nézés távolsága
* passzív anaglif technológia: itt az egyik szemet piros a másik szemet kék (vagy más egyéb: [link] ) színszűrővel fedik le, a két szemnek szóló képen meg ehhez mérten alkalmaznak színszűrést - viszont sok esetben es színvesztéssel jár/fárasztó a szemnek
* passzív polarizációs szűrő (neked ilyen lehet): itt a két szemet két irányú polarizációs szűrő fedi, a képet pedig az előzőhöz hasonló irányú polarizációjú fényt előállító vetítőgép/ilyen szűrővel ellátott monitor kell
* szinkronizált takaráson alapuló, aktív sztereo techniká: itt egyszer az egyik, másszor a másik a szemet takarja el egy 1x1 pixeles LCD "redőny", és ezzel egy időben váltogatják a két szemnek szóló képet
tehát az első megoldáson kívül mindenképpen szükséges valamilyen szemüveg és/vagy speciális kijelző
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!