Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Létezik olyan program ami 3D...

Létezik olyan program ami 3D filmek lejátszására alkalmasak?

Figyelt kérdés
OkostV és az ahhoz tartozó szemüveg nélkül. Van itthon egy olyan szemüvegem amit pl mozikban is használnak szürke lencséje van. Ezzel szeretném nézni a filmeket ha lehetséges.
2018. dec. 6. 17:55
 1/3 anonim ***** válasza:

Nobel várományos vagy ilyen ésszel ugye? :"DDDD

Egy program NEM tudja átalakítani a monitorodot, hogy alkalmas legyen 3D megjelenítésre és kompatibilis legyen az adott technológiával amit a mozid használ (Kivéve ha a programot varázslat hajtja)

2018. dec. 6. 18:13
 2/3 anonim ***** válasza:

Egyszer én egy koboldtól kaptam egy ilyen programot. Neten nincs fent sehol már próbáltam keresni. De felcsaptam a jó öreg "fekete kakas fehasználási" könyvecskémet.

Ott találtam meg, hogy ha este kimész az erdőbe, és 3 tölgyfa odvas ágába bedugsz egy kést, majd ezzel vágod el a fekete kakas torkát és a vérét kör alakba a földre folyatod akkor a manó megjelenik. Ez a manó egy programozó zseni és addig nem hagyhatja el a kört amíg nem ír neked egy olyan programot ami neked kell. Jól figyelj, mert bármilyen programot megcsinál, de egy embernek csak egyszer jelenik meg.

(A válasz kb a kérdéssel egyszinten van)

2018. dec. 6. 18:49
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

5 féle elterjedt mód létezik:

* a párhuzamos nézés technikája: itt a két képett egymás mellé rakjuk és úgy bandzsítunk rá, hogy az egyik szem az egyik képet, a másik meg a másikat lássa - ez viszont gyakorlatot igényel és fárasztó

* autosztereoszkópikus megjelenítők, ahol a két szembe két féle képet vetítünk: [link] - de ez mindenképpen speciális kijelzőt igényel, és fontos a nézés távolsága

* passzív anaglif technológia: itt az egyik szemet piros a másik szemet kék (vagy más egyéb: [link] ) színszűrővel fedik le, a két szemnek szóló képen meg ehhez mérten alkalmaznak színszűrést - viszont sok esetben es színvesztéssel jár/fárasztó a szemnek

* passzív polarizációs szűrő (neked ilyen lehet): itt a két szemet két irányú polarizációs szűrő fedi, a képet pedig az előzőhöz hasonló irányú polarizációjú fényt előállító vetítőgép/ilyen szűrővel ellátott monitor kell

* szinkronizált takaráson alapuló, aktív sztereo techniká: itt egyszer az egyik, másszor a másik a szemet takarja el egy 1x1 pixeles LCD "redőny", és ezzel egy időben váltogatják a két szemnek szóló képet

tehát az első megoldáson kívül mindenképpen szükséges valamilyen szemüveg és/vagy speciális kijelző

2018. dec. 6. 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!