Melyik live linuxra tudom feltenni repóból ezt a programot (flashrom)?
A videón arch linux van, én kipróbáltam a chakra disztribúciót, de nem boldogultam vele egyáltalán, sem a pacman csomagkezelőjével.
Mit próbáljak ki ahhoz, hogy a flashrom-1.0-2 verzióját használni tudjam live linuxon?
https://www.youtube.com/watch?v=baKd0gSOXrE
Itt egy videó erről, a ch341a miatt volna erre a verzióra szükségem.
Az nem járható út, hogy pl. Alien segítségével .deb csomagot gyártasz belőle?
Illetve most látom, Ubuntu-n van ilyen nevű csomag...
Tehát gyártasz egy Live DVD-t, kiírod a live ISO-t DVD-re vagy pendrive-re Rufus segítségével, vagy ezzel:
Be boot-olsz, annyi hely van is a live rendszernél, hogy simán felmegy a csomag, tehát elvileg csak egy "apt-get install flashrom" kell neki...
Nem figyeltetek, a legújabbra van most szükségem.
Használtam már a 0.9-est, de az most nem jó.
Köszi utolsó, meg fogom próbálni ilyen módon is.
Legutóbb amikor próbáltam forgatni, csomó minden hiányzott, olyan csomagok, melyeket fel sem tudtam tenni a live rendszerre.
Felvetődött bennem egy kérdés, nem tudom mennyire kivitelezhető: Ha már arch-ra elérhető, alien-nel nem lenne egyszerűbb .deb csomaggá konvertálni?
Alien-nel biztosan egyszerűbb, én is ezt javasoltam.
Dependenciákat is lekezelné ekkor, remélhetőleg minden csomagot fel tudna tenni.
Még az járható út, hogy megnézed, hogy az eredetileg meglévő ubuntu flashrom csomagnak mik a függőségei, feltelepíted a csomagot, aztán eltávolítod, de a függőségként feltett csomagok maradnak fent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!