A kompozer programban hogyan tudja megjegyezni a betűméretet?
Megformáztam a szöveget és nem jegyzi meg hogy mekkorára állítottam be a szöveget. Amikor megnézem a netes verziót akkor sokkal kisebb a betű.
(egyébként hogy tudom mozgatni hogy hova szeretnék írni, vagyis szövegdoboz van benne?)
"Megformáztam a szöveget és nem jegyzi meg hogy mekkorára állítottam be a szöveget."
Nem hinném. Szerintem csak a képernyőn, szemre állítgattad a betűméretet, és azt vártad volna, hogy a böngészőben is azt látod majd. A böngésződ és a KompoZer nyilván nem ugyanazt a méretet tekinti 100% százaléknak. Én ilyen esetben a KompoZer nézetmenűjében leszabályoznám a Text Zoom méretét akkorára, hogy a szöveg nagyjából a böngészőben megjelenőhöz hasonlítson. Túl nagy pontosságra törekedni nincs sok értelme, hiszen a böngészők közt is lehetnek kisebb eltérések. Ez persze csak az én magánvéleményem, nem rád tartozik egyáltalán.
"(egyébként hogy tudom mozgatni hogy hova szeretnék írni, vagyis szövegdoboz van benne?)"
Egyébként a szövegformázás a HTML-ben megszokott módon zajlik, tehát semmi szorosabb kapcsolata nincs a szövegdobozokkal. Az az ide-oda rakható izé, amire te gondolsz, az valószínűleg nincs is beleépítve -- gondolom, elővigyázatosságból, nehogy valaki azzal akarja a szövegeket elrendezni. De semmi akadálya, hogy majd kellő nyelvismeret birtokában akár a szövegdoboznál haszontalanabb dolgokat is írjál a kódba, ez értelemszerűen nem a szerkesztőprogramon múlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!