Windows 10 újratelepítésnél megmarad-e a licenszem majd?
Újraszeretném telepíteni a Windows 10-et az újonnan kapott laptopomra, mert rengeteg felesleges program feltelepült rá alapból, mikor vettem a laptopot. Windows 10 aktiválva van rajta, gondolom digitális licenszel, első indításnál nemkért semmilyen licensz kulcsot, és azóta sincs gondja vele.
Újratelepítés után kell-e aktiválni, illetve ha igen, akkor hol találhatom meg ezt a kulcsot?
Segytségeteket előre is köszönöm
Nem, sajnos nem marad meg rajta. 😞
Nekem se maradt meg.
Digitális licensz van rajta, szóval ha ugyanolyan Windows 10-et raksz fel (pl. Home-ot), akkor automatikusan aktiválódik. De azt tudtad, hogy egy Windows 10-et felesleges újratelepíteni? Elég, ha alaphelyzetbe állítod, így olyan lesz, mintha akkor telepítetted volna frissen.
Ezen kívül ugye van egy recovery partíció a gépeden, azon is van egy előtelepített Windows, ha véglegesen letérdelne a Windows-od és sehogysem tudnád helyrerakni, vétek lenne letörölni.
Egyébként megjegyzem, hogy nem olyan egyszerű belőni bios-ban, hogy hajlandó legyen a gép pendrive-ról bootolni az UEFI boot miatt ...ráadásul a Windows telepítőt tartalmazó pendrive-odnak sem ártana UEFI képesnek lennie, mert különben többé nem fog tudni működni az UEFI fast boot. Én azt mondom, hogy Start menü -> appwiz.cpl és onnan gyepáld le azokat az előtelepített progikat, amelyek nem szimpatikusak (Asus GiftBox és társai, ha Asus géped van).
Nem tudod megszabni mi települjön fel. Egyszerűbb letörölni ami nem kell program.
Egyébként nem kell újra megadni a termékkulcsot:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!