Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Gimp képszerkesztőben milyen...

Gimp képszerkesztőben milyen formátumban exportáljam ezt a fájlt?

Figyelt kérdés
Adott egy dds fájl,farming simulator19 talajtextúrájáért felelős,én ezt meg szeretném változtatni,sajnos számomra bonyolultabb mint a farming simulator17-ben volt,ott viszonylag egyszerű volt a feladat..nos a dds fájlt megnyitom 55 rétegből áll,5 fő réteg és ezek mipmap-jai rétegenként 10,az egyik fő réteg egyikét törlöm mipmap-okkal együtt,beillesztem az általam készített réteget mipmapokkal együtt.Próbáltam exportálni dxt5 formátumban,mentéskor nem engedi a meglévő mipmapokkal történő mentést,két opció marad mipmpok nélkül vagy újakat generál,és így az 5-ből csak 1 réteget ment..hogy tudom úgy exportálni hogy megmaradjon mind az 55 réteg?

2018. nov. 27. 09:47
 1/5 tabaki ***** válasza:
Abszolúte nem vagyok otthon a problémában, de a Gimphez elvileg létezik dds-plugin, keress rá.
2018. nov. 27. 17:56
 2/5 A kérdező kommentje:
Igen,azzal importáltam.Az exportálással vagyok bajban.
2018. nov. 27. 18:09
 3/5 tabaki ***** válasza:
Hát... azóta hazaértem, és utánanéztem, ez tényleg lótúró. Valamelyik oldalon a Paint.NET-et ajánlották, de ahogy látom, az is csak egy rétegben ment. Sajnos, az egész kérdéskör ismeretlen a számomra. Ez a bizonyos Giants Editor ilyesmire nem alkalmas?
2018. nov. 27. 21:24
 4/5 A kérdező kommentje:

Sajnos nem,térképszerkesztésre és a gép modellek kisebb szerkesztésére való.Az FS17-ben is megvolt ugyanez,a talajtextúrákért felelős fájl,viszont az png volt,azt sem tudtam photoshopban szerkeszteni csak gimp-ben viszont ott anbyi volt az eljárás hogy kép szétbont megjelentek a textúrák,az általam készítetteket rájukmásoltam összefésültem a rétegeket,öszzevonás és mentés..ennyi.

Viszont nem vagyok túlzottan járatos sem képszerkesztésben sem modellezésben,sőt fogalmam nincs mik azok a mipmap-ok,bár jpeg képhez tudtam generálni,csak amint írtam is exportálni nem tudom úgy hogy mibden réteg megmaradjon mipmapokkal együtt..pedig valószínű hogy valami egyszerá művelet marad ki..

2018. nov. 27. 22:29
 5/5 A kérdező kommentje:
A probléma megoldódott,felvettem a kapcsolatot egy modderrel,és felvolágosított hogy a játék fejlesztői oldalán letölthető a texture assembler tool,csak ezzel a programmal lehetséges a rétegek összefűzése,ezért nem sikerült sem ps-ban sem gimp-ben sem egyéb képszerkesztőkben.
2018. nov. 28. 07:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!