Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Milyen képszerkesztő vagy...

Milyen képszerkesztő vagy retusáló programot ajánlotok az alábbi problémára?

Figyelt kérdés
Amellyel szépen be tudom színezni az ősz hajat. Nem az egész hajkoronát, csak a fejtetőn nagyon világítanak az ősz tincsek. Előre is köszi :)
2018. nov. 21. 23:17
 1/2 tabaki ***** válasza:
100%

A minden képszerkesztős kérdésnél megemlített Gimp tökéletesen alkalmas rá. Viszont valamennyire érteni kell a kezeléséhez, és a kép ismerete nélkül bajos lenne pontos választ adni a kérdésre. Néhány dolog azért megemlíthető: Egyrészt: Ne az eredetit rontsd el, tehát a szerkesztés után mindenképpen új néven exportáld a képet. Másrészt: Az átszínezést ne a képen ejtsd meg, hanem kérj egy új, átlátszó réteget. Harmadrészt: A színezőréteg rétegmódját Normálról állítsd át Szorzásra, így nem fedőszínnel mázolod át a képet, hanem átlátszó lazúrozással. Negyedrészt: Annak ellenére, hogy a színezőrétegen utólag is azt radírozol ki, amit akarsz, azokon a helyeken, ahol pontosan kell tartanod a körvonalakat, érdemes az átfestendő területet előre kijelölnöd (pl. a Lasszó eszközzel), akkor nem szaladsz ki belőle. Ötödrészt: Mentsd el a szerkesztésedet a Gimp saját XCF formátumában is (Fájl → Mentés), a végén pedig a Fájl → Exportálás... menüponttal írd ki valamelyik hagyományos, egyrétegű formátumba, mint említettem, az eredetitől eltérő néven.

Itt találsz hozzá részletes leírást, és letöltési linket is:

[link]

2018. nov. 22. 01:22
 2/2 anonim ***** válasza:
Ez gyönyörű volt hajnalban, minden tiszteletem a mesteré!
2018. nov. 22. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!