Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Win10 alaphelyzetbe állítása...

Win10 alaphelyzetbe állítása esetén van miért aggódni?

Figyelt kérdés
Valószínűleg hülye kérdés, de inkább legyek hülye, mint később szívjak :D... Eredeti win 10-em van, anno online vásároltam hozzá kulcsot és aktiváltam, viszont most szeretném alaphelyzetbe állítani és törtöltetni vele mindent mindegyik partíción. Kell foglalkoznom valamit visszaállítás után az aktiválással, vagy azzal ilyenkor nem történik semmi?

#aktiválás #alaphelyzetm újratelepítés
2018. nov. 7. 23:55
 1/3 anonim ***** válasza:
Lépj be egy MS-fiókkal, hogy hozzácsatold ahhoz a licencet. Ezek után csak annyi lesz a dolgod, hogy belépsz azzal az MS-fiókkal, az aktiválás pedig menni fog magától. De ha már fullra törölnél mindent, akkor miért nem clean install-t végzel? Ha nem tudnád mi az, Rufus kell hozzá és az MS oldaláról a Win10 lemezképfájl, illetve egy Pendrive (mert gondolom nem akarnál CD-vel szórakozni). Az említett Rufus programmal a lemezképfájlt (ami iso) betallózva készíthetsz egy boot-eszközt (ami a Pendrive lesz). Ezek után a BIOS/UEFI-ben beállíthatod, hogy a Pendrive-ról boot-oljon a gép, azaz a Win10 telepítő. Ezzel törölhetsz telibe mindent, szó szerint mindent, még a visszaállításnál maradhat vissza fájl.
2018. nov. 8. 00:40
 2/3 anonim ***** válasza:
Tulajdonképpen azért hívják clean install-nak, mert nem a tárolóid egyikéről boot-olsz, így lehetőséged nyílik akár a rendszerpartíciót is egy az egyben kitörölni a létezésből, illetve magákat a partíciókat is törölni, újra felosztani (a telepítő rendelkezik az ehhez szükséges eszközzel).
2018. nov. 8. 00:42
 3/3 A kérdező kommentje:
köszi, tudom, hogy úgy is lehet de elég lesz nekem így is, csak az aktiválás a fontos, mert nem lenne jó ha megint meg kéne venni...
2018. nov. 8. 10:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!