Audacityben hogyan lehet beszédhangot torzítani?
A 2.1.3. verzió van meg, magyar nyelvű. Ha van egy hangfelvételem, azon hogyan lehetne a hangomat eltorzítani?
1.) Hogyan kell beillesztenem az adott hangfelvételt?
2.) A beillesztett hangfelvételt hogyan és milyen módokon lehet torzítani?
Köszönöm szépen a válaszokat!
"A 2.1.3. verzió"
Ami több mint egy éves:
A legfrissebb: 2.3.0:
"1.) Hogyan kell beillesztenem az adott hangfelvételt?"
Ha a vágólapon van:
Szerkesztés -> Beillesztés
ha állomány:
Fájl -> Importálás
vagy
Fájl -> Megnyitás
"2.) A beillesztett hangfelvételt hogyan és milyen módokon lehet torzítani?"
Kijelölöd a felvételt, majd a Hatás menüben egy csomó effektet találhatsz.
Sikerült rámennem a hatásokra, és megkerestem a basszust és a szopránt. De megint akadtak kérdéseim.
1.) Amikor többször állítottam a basszuson, akkor végül egyre mélyebb, egyre recsegősebb lett a hangfelvétel. Amikor visszaállítottam az alapra, azaz 0.0-ra a basszust, akkor megint ugyan olyan maradt. Ilyenkor ez azért van, mert átalakítás után a hangfelvétel végérvényesen romlik?
2.) Hogyan lehetne visszaállítani alaphelyzetbe, hogy újból a normális hangot adja vissza, hogy utána lehetőségem adódjon újból az átalakításra?
3.) Hogyan lehetne a hangot úgy torzítani, hogy nem lesz recsegősebb semmi, csak a beszédhang lesz mélyebb, erőteljesebb?
Köszönöm szépen!
Ja és még valami:
4.) Ha sikerült a torzítás, akkor utána hogyan tudom úgy elmenteni a fájlt, hogy az feltölthető lehessen youtubera, vagy meghallgatható lehessen más hangfájlokat lejátszó programon?
"1.) Amikor többször állítottam a basszuson, akkor végül egyre mélyebb, egyre recsegősebb lett a hangfelvétel. Amikor visszaállítottam az alapra, azaz 0.0-ra a basszust, akkor megint ugyan olyan maradt. Ilyenkor ez azért van, mert átalakítás után a hangfelvétel végérvényesen romlik?"
Igen, ez annak köszönhető, hogy a hangszínszabályozás következtében a mély hangok hangereje a kivezérlés maximumát túllépik, így a keletkező hangjel csúnya, rossz túlvezérelt lesz:
éppen ezért érdemes az effekt használata előtt Előnézetet használva ellenőrizni a hang minőségét.
"2.) Hogyan lehetne visszaállítani alaphelyzetbe, hogy újból a normális hangot adja vissza, hogy utána lehetőségem adódjon újból az átalakításra?"
Szerkesztés -> Visszavonás
"3.) Hogyan lehetne a hangot úgy torzítani, hogy nem lesz recsegősebb semmi, csak a beszédhang lesz mélyebb, erőteljesebb?"
Ha csak beszédről van szó, lásd itt:
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__..
#1-es hozzászólásom.
"4.) Ha sikerült a torzítás, akkor utána hogyan tudom úgy elmenteni a fájlt, hogy az feltölthető lehessen youtubera, vagy meghallgatható lehessen más hangfájlokat lejátszó programon?"
Fájl -> Export -> Export as MP3
majd a kapott eredményt feltöltöd valamilyen hangmegosztó oldalra:
Ha Youtube-ra akarod feltölteni, azt videóként kell - ehhez szükséged lesz valamilyen képanyagra, illetve valamilyen videószerkesztő programra - például az Avidemuxra:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Egy dolog van még csak vissza:
"#1-es hozzászólásom."
A belinkelt linket nem tudom elolvasni, mert nem tudok angolul :/
Nagyon nagyon megköszönném, ha valahogy elmagyaráznád az útvonalat, hogyan lehet beállítani, hogy mélyebb legyen a beszédhang.
"A belinkelt linket nem tudom elolvasni, mert nem tudok angolul :/"
A Google Translate segít:
de egyébként:
* Noise Removal (zajszűrés): kijelölsz a felvételből egy olyan részt, amin nincs beszéd, majd
Hatás -> Zajcsökkentés -> Zajprofil készítése
aztán kijelölöd a teljes hangfelvételt, és
Hatás -> Zajcsökkentés -> OK (előtte megnézheted az Előnézetet)
* Dynamic range compression (dinamika-kompresszió):
Hatás -> Tömörítő
* Equalization (hangszínszabályzás):
Hatás -> Kiegyenlítés
azon belül
Görbe kiválasztása -> Bass Boost (mélyhang-kiemelés) vagy Treble boost (magashang-kiemelés)
* Normalise (Normalizálás):
Hatás -> Normalizálás (ez a maximális hangerőt fel egy adott szintre)
Most meg exportnál kiírja, hogy kell neki a "lame_enc.dll" fájl.
Valamit le kell tölteni, de azt meg nem tudom honnan töltsem le :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!