Nem gondoljátok, hogy egy kicsit sok az évenkénti két Windows kiadás?
"ha évente jelenne megy egy Windows, de az rendesen átgondolt, tesztelt lenne"
A teszttel az a gond, hogy millióféle hardver, szoftver és driver létezik. Mindegyik kombinációt lehetetlen tesztelni. Azaz lehet, de azt csak maguk a userek tudják tesztelni. Gondokba az évenkénti frissítéssel is bele lehet futni. Sőt, a főverziókkal is. Pl egyik Windows sem volt használható az első, némelyk a második nagy frissítésig. XP-t pl nem is használtam SP2 előtt. Addig 98 SR2 volt, ami szintén már egy frissebb verzió volt. W7-ből is kellett egy SP1, mire használni lehetett. 8-am modnjuk sosem volt, de ott se sokan használtak 8-at, csak 8.1-et.
@Koplárovics Béci
Azért az olyan dolgok, mint hogy random fájlokat törölget a Onedrive a dokumentumok mappából, nem hinném, hogy hardverkonfiguráció kérdése lenne. Meg pl. az, hogy az összes nagy frissítés defaultra állítja az oldaltükröket, a korábban létezetteket egyszerűen képtelen migrálni.
2017 tele óta van Windows 10-em. Már frissítettem a tavaszi, az őszi, az idei tavaszi és most az idei őszi frissítésre is, illetve váltottam Pro-ra Home-ról és eddig soha nem volt semmi gond, nem törölt ez a frissítés sem semmit. Na nem mintha ne lenne külön HDD a személyes fájlokhoz, vagy épp nem mintha használnék OneDrive-ot (le is tiltottam), de attól még a Letöltések mappában és a Dokumentumok mappámban is vannak fájlok, amik még mindig ott vannak épségben a jelenlegi 1809-es build-el is. Mindezek alapján én úgy gondolom, hogy ez a tipikus egy az 1000-ből eset felhype-olva. Ezzel nem mondom, hogy nem kell javítani, csak azt, hogy épp baromira ritka és aránytalanul fel van nagyítva. Meg hát, amennyi kalóz Win7-ről áttért felhasználó van rengeteg kalóz cuccal a gépén, nem lepődnék meg azon sem, hogyha a frissítés és a kalózrendszer/kalózcuccok kombinációjának eredménye lenne ez a hiba. Nálam jogtiszta, kulccsal aktivált Win10 volt/van és kb amióta ez a rendszer van fent, azóta max filmeket szedek le torrent oldalakról.
T0ba, amúgy ezek a hibák előfordultak nálad? Már ha Win10-et használsz, persze akkor aktuális a kérdés.
A kérdésre a válaszom, hogy én nem tartom soknak. Szerintem ennyi pont belefér egy évben és ennyi talán szükséges is. Sokkal jobb, mint az Android frissítési tendenciája, ahol még talán egyszerűbb is lenne frissíteni. A hardverek kínálata szűkebb, ergo kevésbé szükséges optimalizálni, sőt, ez a telefongyártók feladata akik max a felsőkategóriában végzik ezt el. Nem véletlen van még a mai napig használatban a 4.4-es android is...
"Azért az olyan dolgok, mint hogy random fájlokat törölget a Onedrive a dokumentumok mappából, nem hinném, hogy hardverkonfiguráció kérdése lenne."
Én azt sem gondolnám, hogy szándékos lenne. Sajnos tapasztaltam, hogy mi az, amikor az egyik gépen tökéletesen működik egy adott program, a másikon meg rengeteg hibát vét. Nem tudom, hogy a leírt hibákat mi okozhatta, nem is tisztem megoldani őket, de kétlem, hogy a tesztelés hiányának köze lenne hozzá.
Ha van olyan funkció, ami a mindennapi felhasználás során hasznos tud lenni és mellesleg évente 2 frissítéssel tudnak is annyi újdonságot hozni, akkor szerintem nem nagy probléma az ilyesmi frissítési ütemterv. Itt nem feltétlen csak az átlag felhasználókra kell gondolni, hisz lehet olyan újítás is jön egy-egy frissítéssel, amit az átlag felhasználók nem, de pl. a szoftverfejlesztők közvetlen vagy közvetetten, de kihasználnak.
Azt tudom, hogy számomra hozott hasznos újításokat a 1809. Ilyen a gyors képernyőmetszet készítés (Windows gomb+Shift+S), vagy épp a továbbfejlesztett vágólap, ami több másolt elemet is megjegyez és kiválaszthatod, hogy melyiket illeszted be, illetve rögzítheted is őket, hogy törléskor vagy újraindításnál se vesszenek el. A gyorsmenüje a Windows gomb+V gombkombinációval elő is hozható. A kiterjesztett sötét téma is tetszik, bár kár, hogy csak globálisan állítható be, nem külön programonként/apponként akár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!