Miért nem tudok kattintani Windows 10-ben a tálcán lévő ikonokra a gép bekapcsolása után?
Lenne egy olyan problémám, hogy amikor reggel bekapcsolom a gépet, akkor betölt minden program, viszont a tálcán lévő gyorsindítási ikonokon nem tudok kattintani se jobb se bal egérgombbal. Valamiért nem érzékeli. Ugyanez igaz az asztali ikonokra is.
De olyan is van, hogy érzékeli, el is indítja a programot, de akkor meg a program fejlécét nem érzékeli, így effektíve nem tudom bezárni a programot. Olyan is van, hogy az asztali ikonok felett mozgatom az egeret, akkor kijelöli őket, tehát azokat el tudom indítani, viszont bezárni már nem. A gép újraindítása után a probléma megszűnik.
A gépet azóta már egyszer újratelepítettem, de a probléma még mindig fennáll.
Megnéztem a merevlemez állapotát HDDSentinel-lel, és azt írja a rendszer merevlemezemre, hogy 100%-os, hibátlanul működik, viszont azt is írja, hogy több mint 916 nap van hátra. A másik merevlemezemnél azt írja, hogy több, mint 1000 nap van hátra.
Mi lehet a gond?
"Miért nem tudok kattintani Windows 10-ben a tálcán lévő ikonokra a gép bekapcsolása után?"
Verziófrissítés után újra tetted az alaplapi drivereket? Hátha megoldja
Esetleg tiszta telepítés után figyeld a később feltelepített alkalmazásokat, hátha valamelyik bezavarja
Nálam azt csinálja, hogy az óra, a hangerőikon és a többi "kistálcán" lévő cuccok sem aktív. Ilyenkor kijelentkezés/bejelentkezés és megjavul
"Megnéztem a merevlemez állapotát HDDSentinel-lel, és azt írja a rendszer merevlemezemre, hogy 100%-os, hibátlanul működik, viszont azt is írja, hogy több mint 916 nap van hátra. A másik merevlemezemnél azt írja, hogy több, mint 1000 nap van hátra. Mi lehet a gond?"
Ezzel semmi, ez így tökéletes. A több, mint 1000 nap az lehet 5000 is, csak 1000-től "számol". A kondíció a lényeg, meg a trim funkció (SSD-nél).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!