Photoshop programból létezik még olyan verzió, amit csak egyszer kell megvenni és nem kell rá előfizetni folyamatosan?
Volt régen az a CS sorozat, ezt csak megvettük, és használhattuk.
Most ha felmegyek az adobe oldalára, akkor ilyenek vannak mindenhol, hogy "előfizetés ennyiésennyi kedvezménnyel"- akkor most már állandóan fizetni kell érte?
Csak hobbiból használtam régebben is, szóval nekem nem kellene nemtommekkora profi verzió.
Van régebbi változat, ami letöthető win7re ingyen?
Köszi a segítséget előre is.
Hivatalosan nincs, csak az előfizetéses CC verzió. Csak ezt frissítik már.
Használtan biztos vehetsz régi dobozos változatot.
„...állandóan fizetni kell érte?”
Igen, a CC változat használati jogát nem megveszed, hanem béreled.
Régebben egy szerverhiba folytán elvesztették a CS2 vásárlóinak adatait, így azt a verziót magánhasználatra egy jó darabig le lehetett tölteni, eleinte egyszerűen, azután regisztráció ellenében. Most ezt már nem találtam meg, alighanem elegük lett belőle, hogy a kutyát sem érdekli a jogszerű használatra, meg a szoftver elavultságára való figyelmeztetés. Talán ennek is lehetett valami előre garantált életciklusa, gondolom, az lejárt, az Adobe pedig föllélegezhetett. Ettől még illegálisan le lehet tölteni itt-ott CS6-ig, de ez egyrészt nem ennek az oldalnak a témája, másrészt nem is tudok róla többet, harmadrészt meg nem is támogatom az ötletet.
„...nem kellene nemtommekkora profi verzió.”
Használj helyette Gimpet, Kritát. Persze, egyik sem a nagy PS, de mindkettő mérhető legalábbis a régebbi változataihoz -- ezenkívül nemcsak a letöltésük ingyenes, hanem a használatuk is jogtiszta. Háztáji szerkesztésre tökéletesek, szerintem nincs értelme foggal-körömmel a Photoshophoz ragaszkodnod.
Egyszerűbb képszerkesztőket pl. itt emlegetek:
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__..
a többiek nagyon jól leírtak már mindent. annyival egészíteném ki, hogy van az Adobe-nak egy fotós csomagja, amiben havi pár ezer forintért megkapod a Photoshop és Lightroom-ot is. ez azért nem olyan vészes összeg. a korábbi dobozos változatokat csak használtan, vagy esetleg boltban maradt példányokat akár leárazva is megvehetsz talán. ezekkel az a gond, hogy a régebbi verziók nem mind és nem teljeskörűen frissíthetőek, így pl. újabb fényképezőgépekhez nem lesz RAW támogatásod, meg az újabb funkciókat sem fogod elérni - persze nem biztos, hogy ez neked kell, csak gondoltam jelzem.
az illegális szoftver letöltés nem szép dolog és nem is feltétlenül egészséges, mert akik fel tudják törni a programokat, hogy működjenek a gyártó kódjai és hitelesítései nélkül is, azok fene tudja, milyen egyéb vírusokat és kém programokat tudnak még beletenni. persze mindenki abban hisz és azt csinál, amit akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!