SRT Editor probléma! Hogy kell javítani?
Letöltöttem az SRTEditor feliratszerkesztőt, viszont az a bajom, hogy azok a karakterek, amin van vessző - á,é, és társaik - kérdőjelet rak a helyére, és nem a betűt.
Pl:
- Én mindig kislányt akartam!
helyett így írja:
- ?n mindig kisl?nyt akartam!
Ezt hogy köszöböljem ki?
Nem tudom, mert sosem próbáltam a programot, és csak emiatt most sem akarom beindítani a windowsos gépemet. A hiba alapján viszont lehetséges, hogy a szöveg kódolása nem alkalmas az ékezetes betűk megjelenítésére. Nem írod, hogy pontosan mivel kísérletezel, feltételezem, hogy esetleg egy idegen nyelvű .SRT fájl feliratait akarod átírni, és annak a kódolása nem megfelelő.
Én a következővel próbálkoznék (miután az eredeti fájlt valahová átmásoltam, hogy az is megmaradjon): Megnyitnám a szöveget a Jegyzettömbben, azután mentéskor az UTF-8 kódolást állítanám be (a fájlnevet és a kiterjesztést idézőjelek közé tenném, hogy ne írja utána utána a .txt kiterjesztést). Az így mentett fájllal próbálkoznék ezután az SRTEditorban.
Nincs rá garancia, hogy ez a probléma. Ha nem válik be, írd meg részletesebben, hogy mit csinálsz.
Megpróbáltam, de a probléma fennáll továbbra is.
Jelenleg valóban egy angol nyelvű feliratot fordítok le magyarra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!