IP cím alapján lehet más Számitogépre csatlakozni?
Ha tudod a másik fél IP-címét, akkor még:
* a gépen futnia kell egy szolgáltatásnak, ami az elérést biztosítja
* ezt a programot át kell engedni az ottani gép tűzfalán és routerén (port forward)
* a szolgáltatónak nem kellene tiltania az ilyen jellegű kapcsolatot
Ha nem tudod az IP-címét, akkor a távoli gépnek és neked is fel kell csatlakoznia egy központi szerverre és azon keresztül kommunikálhattok.
Nekem csak egy olyan program kéne ami ip cim alapján távoli géphez tudok csatlakozni
amit mondtatok port forward egy olyat leszedtem de igazábol nem is tudom miaz [link]
"amit mondtatok port forward egy olyat leszedtem de igazábol nem is tudom miaz "
Mert az nem egy letölthető program, hanem egy technológia, amikor is a routerben az Internet irányából elérhető WAN-interfészen "portot nyitsz" és azt hozzárendeled a helyi hálózat adott IP-című gépéhez, amin az adott szolgáltatás - legyen az webszerver, távoli asztal, FTP-szerver, távoli parancssor, stb... - fut.
Tehát tegyük fel, hogy a számítógéped helyi, privát IP-címe 192.168.0.2. Ezen futtatsz egy webszervert, ami a 80-as TCP porton fut. Ahhoz hogy ez az Internet irányából is elérhető legyen, ahhoz fel kell keresned a router beállítófelületét, azon belül is a Port forward vagy Virtual Server vagy ahhoz hasonló részét és ott össze kell rendelni a 192.168.0.2-es IP-címet a 80-as TCP porttal.
A Simple Port Forwarding Free:
meg egy olyan program, amivel a routerben levő port forwardingot egy asztali alkalmazáson keresztül állíthatod be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!