Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » IP cím alapján lehet más...

D.krueger kérdése:

IP cím alapján lehet más Számitogépre csatlakozni?

Figyelt kérdés
Az lenne a kérdésem hogy IP cim alapján hogyan lehetséges más PC / laptopra csatlakozni ha nem azonos a hálózat? Pl én az egyik ország végén lakom és az otthoni gépem az ország másik végén van és lehetséges lenne ip cim alapján rá csatlakozni pl teamviewer meg hasonlo programok nélkül csak IP cimmel kéne lehetséges?

2018. szept. 10. 00:41
 1/8 anonim ***** válasza:
68%
Ha az IP megvan (mindegy hogy fix vagy ddns segítségével), akkor csak az RPC portjait kell kívülröl elérhetövé tenni, port forwarddal például.
2018. szept. 10. 00:51
 2/8 anonim ***** válasza:
81%

Ha tudod a másik fél IP-címét, akkor még:

* a gépen futnia kell egy szolgáltatásnak, ami az elérést biztosítja

* ezt a programot át kell engedni az ottani gép tűzfalán és routerén (port forward)

* a szolgáltatónak nem kellene tiltania az ilyen jellegű kapcsolatot

Ha nem tudod az IP-címét, akkor a távoli gépnek és neked is fel kell csatlakoznia egy központi szerverre és azon keresztül kommunikálhattok.

2018. szept. 10. 00:53
 3/8 anonim ***** válasza:
35%
Ha mindenütt IPv6 működne, akkor igen, gyakorlatilag viszont csak az IPv4 támogatott biztosan a hálózati csomópontokon. Ezzel viszont csak egy helyi hálózatot tudsz megcímezni, azon belül port, azaz szolgáltatás szerint tudsz megcélozni egy gépet. Pl. ha egy hálózatra web szerver kérést küldesz, akkor majd az ottani router fog az azt kiszolgáló gépre irányítani, aminek esetleg csak lokális IP címe lesz, ami kívülről nem látszik, közvetlenül nem elérhető. Az alhálózatokban lévő gépek IP címe nem feltétlenül egyedi.
2018. szept. 10. 01:44
 4/8 anonim ***** válasza:
76%
Az IP-cím nem más, mint egy azonosító. Ahhoz, hogy valamihez csatlakozni tudj, két dologra van szükség: egy szoftverre, ami a kapcsolatot felépíti és kezeli, illetve a célgépen egy szolgáltatásra, ami a kapcsolódási kérelmet fogadja, és kiszolgálja. (Ami persze lehet az oprendszer része is, pl. sok Linux disztró alapból tartalmaz SSH-szervert és klienst.) De pusztán attól, mert tudod valakinek a címét, még nem tudsz rákapcsolódni.
2018. szept. 10. 08:33
 5/8 anonim ***** válasza:
Mondjuk egy IP csomag (akár ICMP) küldését még nem nevezném csatlakozásnak.
2018. szept. 10. 10:17
 6/8 A kérdező kommentje:

Nekem csak egy olyan program kéne ami ip cim alapján távoli géphez tudok csatlakozni

amit mondtatok port forward egy olyat leszedtem de igazábol nem is tudom miaz [link]

2018. szept. 10. 18:59
 7/8 anonim ***** válasza:

"amit mondtatok port forward egy olyat leszedtem de igazábol nem is tudom miaz "

Mert az nem egy letölthető program, hanem egy technológia, amikor is a routerben az Internet irányából elérhető WAN-interfészen "portot nyitsz" és azt hozzárendeled a helyi hálózat adott IP-című gépéhez, amin az adott szolgáltatás - legyen az webszerver, távoli asztal, FTP-szerver, távoli parancssor, stb... - fut.

Tehát tegyük fel, hogy a számítógéped helyi, privát IP-címe 192.168.0.2. Ezen futtatsz egy webszervert, ami a 80-as TCP porton fut. Ahhoz hogy ez az Internet irányából is elérhető legyen, ahhoz fel kell keresned a router beállítófelületét, azon belül is a Port forward vagy Virtual Server vagy ahhoz hasonló részét és ott össze kell rendelni a 192.168.0.2-es IP-címet a 80-as TCP porttal.

2018. szept. 10. 19:22
 8/8 anonim ***** válasza:

A Simple Port Forwarding Free:

[link]

meg egy olyan program, amivel a routerben levő port forwardingot egy asztali alkalmazáson keresztül állíthatod be.

2018. szept. 10. 19:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!