Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » ​Mi ez és hogyan lehet kikapcs...

​Mi ez és hogyan lehet kikapcsolni?

Figyelt kérdés

Tegnap ez még nem volt a gépen:

4 egyforma részre tagolt négyzetet, szerkesztési lehetőséget ad minden és bármelyik laphoz, ahol a Ctrl-Alt és az X-gombot egyidőben megnyomom, azaz a kettőskereszt jelét próbálom alkalmazni.

Azonnal adja ezt a nem tudom miféle "funkciót": a kurzorral együtt mozog ez a négyzet, abban nagyításban az alatta lévő szöveg, kép és bármi, ami a négyzetek alatt van.

A négyzetek alatt pedig ez: ​

1366 X 658

RGB (255,255,255)

vagy pl.

RGB (29,29,29)

(gondolom, vmi képarány-féle adat lehet)

Továbbá négyzet, kör, "painbrusht", "text", "restore operation", "copy to clipboard", "save" lehetőségeket ad

Míg be nem csukom azt az ablakot, semmi egyebet nem enged tenni. A kettőskereszt jelet pedig lehetetlen alkalmazni.

Véletlenül letöltöttem, vagy bekapcsoltam vmit? Vagy ez megint a Win egyik hókuszpókusza? Akármi is ez, hogyan tüntethetem el/ kapcsolhatom ki ?

2018. szept. 6. 07:56
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nincs feltéve valami képlopó program, mint pl Greenshot, Screenpresso? Azok szoktak ilyet és lehet, hogy beragadt valami.
2018. szept. 6. 09:00
 2/9 A kérdező kommentje:

Szia!

Se Greenshot, se Screenpresso, semmi , direkt letölthető képlopó program: képeket elmenteni a kepguru.hu -ról szoktam, azt se sűrűn.

Tegnap kiírt kérdésem megoldása kapcsán nyomogattam én mindenfélét, míg előcsiholtam a RAM és a CPU adatokhoz a táblázatokat.

https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__..

Minden segítő jószándék ellenére sem jutottam előrébb, bár az lett volna csoda, mert több, mint 10 év után is síkhülye vok a nethez.

Gondolom, tegnap vmit elállíthattam...vagy vmi frissítés után juthattam ehhez az agresszív funkcióhoz.

-----------------------------------------------------

Sorozatosan csinálják a frissítéseket a mindenféle cégek.

Némelyik cucc csak sokkal rondább, gagyibb és átláthatatlabb lesz, mint volt (pl. Skype).

https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__egyeb-kerde.. , de igyekszem belenyugodni, hogy "egyedi hiba", tehát immár annyi a Skype, mint ha nem is létezne...és kész, ennyi!

Skype kiiktatva az életemből.

-----------------------------------------------------

A Gmail kötelező "arculatváltása" és frissítése óta (kb. két hete) a G-mailbe minden esetben kétszer kell bejelentkezzek, míg egyszer beenged.

G-mail a jelszó után elkezdi betölteni a lapot, ahogyan azt tette eddig is, és mielőtt megjelenne a levelezésem, visszadobja az egészet az elejére (Válasszon fiókot...bejelentkezés..cím...jelszó...)

Újra kell kezdeni a gmail-cím és a jelszó begépelését és másodszorra hibátlanul, a megszokott módon beenged.

De mindig CSAK a második próbálkozás után, elsőre sohasem. Nem elég, hogy szintén átláthatatlanabb és rondább lett, még akadozik is.

---------------------------------------------------

Ehhez a nyomoromhoz már találtam megoldást: Nem konvertálok, mert nem tudok.

https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__egyeb-kerde..

a "jdownloader" ezt küldi : "A(z) www.jyoutube.com szerver IP-címe nem található. Próbálkozzon a Windows Hálózati diagnosztika futtatásával."

A VidToMP3 ezt: "An error occurred (code: 2-11). As an alternative you can try to search the song on mp3juices.cc and download it from there.

Please try to convert another video by clicking here"

Ami a Google angol-magyar fordítója szerint :

"Hiba történt (kód: 2-11), alternatívaként megpróbálhatod megkeresni a dalt a mp3juices.cc fájlban, és onnan letölteni.

Próbálj meg egy másik videót konvertálni kattintással " < A jó ég tudja, mit akar ezzel, magyarul sem értem !

------------------------------------------------------------

A Format Factoryba nem tudom, hogyan kell "betenni" a konvertálandó cucc linkjét.

[link] < ennél a filmecskénél 02-05-ig jutva elakadtam:

nem tudom, hogyan tegyem be a youból a linket, amit konvertálnék, így nem fogom megtudni, ez hajlandó lenne-e működni, vagy sem

Ellenben --hogy ne maradjak szívatás nélkül-- ez a Format Factory letöltésekor a gépre tette az McCafe-t ,

meg vmi Chromium-ot (uolyan az ikonja, mint a GoogleChrome-nak, csak kék)

amiről lövésem se, mire jó. Leginkább arra, hogy ---ha sikerül, akkor---- letöröljem a letöltött FormatFactory-val McCafe-val együtt.

A többi konvertáló a heteroknak is az elaggott szilikonmenyecskéket, a társkereső oldalakat, meg a napelemeket erőszakolják.

-----------------------------------------------

Gondolom, a Win10 következő "nagy frissítése" után kukázhatom az egész gépet, annyi lesz, mintha sosem lett volna, mert minden átlátható, még érthető, működő holmit (vissza)fejlesztenek, agyonfrissítenek, nehogymá a magamfajta egybites laikus is értsen belőle valamit!

A Win7-ből sem értettem sokat, de ha visszatelepíttetném azt, a szétbarmolt programok akkor is ugyanúgy jelennek meg, mint a Win10-en, tehát adnék a sz@rnak egy pofont.

Megint kék halál lesz ebből! Jobb, ha legalább addig nem nyúlok a géphez, míg egy-két dolog még hajlandó funkcionálni rajta.

Tudom: minek netezik, aki nem bírja.....de mégis elkeserítő, hogy véletlenül sem jutok előrébb. Legjobb, ha kikapcsolom az egész szrt....oszt néha letörölgetem róla port!

Elnézést mindenkitől és köszi a segítő szándékot: káosz, ami itt van! :(

Üdv.

2018. szept. 6. 11:47
 3/9 anonim ***** válasza:
27%
Köszi az esszét... Milyen böngésző?
2018. szept. 6. 17:55
 4/9 A kérdező kommentje:

Kedves 3.-as!

Köszönöm szépen a reagálásodat, a talán "építő jellegű kritikának szánt szavaidat, de --feltételezem-- , senki nem kényszerített esszéolvasásra és a probléma megoldásra.

Nehéz ám azt körbeírni, vázolni, amihez nem értek és ennek ellenére mégis reménykedni mertem, hogy olyanoktól is érkezhet hozzászólás, akik nem csupán lemarnak.

A maradék kicsi reményem is elvetted, remélem, legalább te több lettél ettől.

Egyébként Opera és ragaszkodom hozzá, mert eddig csak ezen voltam képes eligazodni, megtalálni/elmenteni dolgokat, oldalakat, képeket, jelszavakat.

Igaz, a Chrome-ot is istenítették, a Firefoxra esküdtek már eleget és ne hidd, hogy nem próbáltam ki : nekem nem jöttek be. Nehezen tanulok, sajna, én nem vagyok olyan rugalmas, mint sok, 50 év feletti társam.

Tehát ne haragudj a feltartásért, nem állt szándékomban a netre szánt szabadidődből egyetlen millimásodpercet sem rabolni. Remélem, meg tudod bocsátani, hogy létezem és léteznek még azok, akik kísérletet tesznek az érthetetlennek tűnő dolgok megértésére...

Remélem, te soha nem kerülsz ilyen visszás helyzetbe!

Egyébként pedig: üdv mindenkinek :)

2018. szept. 6. 20:36
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem értek az Operához, úgy rémlik, mintha pár éve ők is átálltak volna a sötét oldalra, és lehet bővítményeket használni. Ha ott megnéznéd, lehet, hogy simán megtalálnád. Ha mégsem, akkor sorold fel nekünk a telepített bővítményeket, ennyi fejből csak lesz valaki, aki rávágja, melyiket kéne legalább próbaképpen kikapcsolni.
2018. szept. 6. 22:07
 6/9 A kérdező kommentje:

Az Opera bővítményei listáján nálam jelenleg az állandóan bekapcsolt reklámblokkoló ( ABP ) van és ami letöltve, de nincs bekapcsolva, az az Opera Ad blocker, az Opera "saját" reklámblokkolója. Semmi egyéb.

A VidToMP3 volt még letöltve, de tegnap töröltem a programot a gépről: amire kitalálták, azt "nem viszi", akkor meg minek?

[link]

[link] category/fun/?order=popular

Egyébként van itt bővítmények letötésére való lehetőség ezerféle, de nem tudom, mi mire jó, mit érdemes, melyik csak egy hangzatos nevű vírusküldő csibészség, úgyhogy találomra nem akartam teletömni a gépet minden szrral, csak azért, hogy elmondhassam: nekem ilyen is van. Ez a jelenlegi állás.

Egyébként : köszi a visszajelzést! :)

Üdv mindenkinek: jó éjszakát!

2018. szept. 6. 22:37
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Sokat mulattam a kmerítő jelenségeid olvasván, de semmikèppen nem rajtad!

A en latatlanba tippelt diagnozisom egy troja virus.

MEGOLDÀS:

A trója kiirtàsa meg az

op.rendszer teljes törlese majd feltelepìtése egyéni dolgajid megmentèse nélkül!

(Cristian)

2018. szept. 23. 23:28
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Nyomj már egy prt scr gombot és illeszd be paintbe a nyitóban leírt szerinti képernyőképet!
2018. szept. 24. 02:38
 9/9 A kérdező kommentje:

Kedveskéim, szeretlek titeket ! ### :))

Valami AdvancedSystems, vagy mi a kórság volt a bibi !

( Lövésem se, mire jó, mikor töltötte le, vagy kapcsolta be a gép, vagy a Win10 küldte frissítéskor, nem tudom : Advanced itt termett, mint bolha a porból )

Akárhányszor bekapcsoltam a gépet, kb. egy hónapja, mindig nyomult valami SCAN-feliratú kék táblázat, ami elkezett önállóan elkezdett keringeni, talán vmit ellenőrizni, mint pl. az AVAST, vagy az AVG. Azt hittem ez is valami vírusirtó. Aztán amikor kiírta a munkája eredményét (naná, hogy angolul! ) , kérdezett még mindenfélét, de én hamar becsukogattam az ablakokat, mert nem tudtam/nem értettem, mit akar, még az angol-magyar online fordítót is hiába faggattam.

Néha pedig meg akart vetetni vmi plusz funkciót, vagy új verziót, vagy frissíteni akarta magát...mittudomén), de mivel én tartok az ismeretlen táblázatoktól, még sose jött ki jó abból, ha az "igen"-re kattogtam, hát becsuktam, akárhányszor nyomult.

#######---####### !!!!

Addig próbáltam a kurzorral a jelekre mutogatni, míg előkerült vágólap és egyéb feliratok mellett az AdvancedSystems felirat. No, végre valami kapaszkodó: kérdeztem guglitól, " mi a rosseb az az Advanced. Adja ám a találatokat számolatlanul, persze, magyarul egyet sem.

De azért gyanakodni kezdtem. Oszt megvilágosodtam, hogy az "Alkalmazások, alapértelmezések, opcionális szolgáltatások-nál meg kéne tán lesni, van-e AdvancedSystems nevű program! Volt.

No, hajrá, nekiestem -- "lesz, ami lesz alapon" -- kiírtottam az egészet...és újra lőn kettőskereszt! :) ###

Remélem, nem tettem kárt az Advanced kiirtásával, majd elválik, mit kontárkodtam.

Köszönöm a türelmet és a segítséget! Ha "direktbe" nem is találtátok el a hibát, ti vittetek rá, hogy újra megpróbáljam, ne programozóhoz vigyem a gépet ijedtemben.

Kész adrenalin-löket a számítógépet használni :) Képzeljétek, mennyit kellett volna perkálnom azért, csak mert Advanced és egyéb ismeretlen és kéretlen szrok nélkül szebb az élet! Köszönet és pusszantás mindenkinek : miss Kékhalál ! ###

2018. szept. 24. 10:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!