Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Érdekelne, hogy az AIMP nevű...

Érdekelne, hogy az AIMP nevű zenelejátszó programról mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Tősgyökeres Winamp júzer vagyok, imádom azt a zenelejátszó programot, viszont mostanra számomra unalmassá vált a kinézete. Mellesleg, évek óta megszűnt a fejlesztése, a legutolsó stabil (és szerencsére már magyar) verzióját használom.

Elsősorban az említett programról mi a véleményetek? Tényleg utódja a Winamp-nak, szerethető?

Ha nem, van más ötletetek, mi mást használjak? Most raktam újra a gépet, nem akarok nekiállni kísérletezni túl sok programmal, minél kevesebb a változás, annál letisztultabb/szemétmentes lesz a rendszerem. Köszönöm szépen annak, aki válaszol a kérdésemre :)

2018. aug. 24. 23:25
 1/8 anonim ***** válasza:
Én a VLC-t ajánlom, de "ízlések és pofonok".
2018. aug. 24. 23:27
 2/8 A kérdező kommentje:
VLC-t is használtam, de legfőképp filmezésre. Amióta Win10-re váltottam (2017 év eleje), azóta meg csak fent van, de nem is használom, pedig nagyon jó funkciói vannak (bestream-el YT-videóktól kezdve bármit, csak találd meg a média URL-t). Újítottam és most már 4K anyagokat is zökkenőmentesen tudok lejátszani a PC-n, viszont VLC-n valamiért irreálisan fakók voltak a színek 4K anyagoknál. A beépített Filmek+TV app viszont remekül lejátszik bármilyen filmanyagot. Azt használom újabban filmezésre. Azért kösz a tippet :)
2018. aug. 24. 23:45
 3/8 A kérdező kommentje:
Micsoda egy áldás, hogy ennek a telepítőjében ott a "portable" lehetőség, azaz a hordozhatóság :3 Felraktam így, hogy ne hagyjon semmit maga után. Viszont nem fog távozni egyhamar ez a zenelejátszó, megkedveltem. Személyre szabtam gyors és kész. Majd áttelepítem, hogy ne a hordozható verzió legyen fent (már ha lesz hozzá kedvem). Ha ingame is fogja észlelni a multimédia gombokat, akkor meg tényleg maga lesz az áldás.
2018. aug. 25. 00:06
 4/8 anonim ***** válasza:
Évek óta használom PC-n, és ez az abszolút kedvencem. Nagyon jól összerakott, stabil szoftver, minden szükséges extrával, témázhatósággal, magyar nyelvvel, kiváló hangzással, és mindezt ingyenesen.
2018. aug. 25. 08:46
 5/8 anonim ***** válasza:
A LEGJOBB!!
2018. aug. 25. 17:23
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha még nem próbáltad akkor ajánlani tudnám még a Daum Potplayer-t . Nagyon nagy tudású igen jó szoftver, zene és videó lejátszására is.
2018. aug. 25. 22:20
 7/8 Alex Fly ***** válasza:

Évek óta az elsőszámú zenehallgató programom Windows és Android rendszereken is.

És én is a jó öreg WinAmp helyett kerestem alternatívákat. Gondolom Izmajlov is így volt vele, csak ő nem talált és kénytelen volt megírni magának. Csak ugye az eredetihez képest ebben még benne van a klasszikus orosz programozóstílus minden szépsége is.

Szóval gyakorlatilag szinte tökéletes. És ha valamit esetleg mégsem tudna, akkor találsz rá plug-int -deha mégsem, akkor használod a WinAmphoz készültet...

Ja és Artyem a mai napig nem állt le a fejlesztésével.

Igen, méltó utóda a legendás WinAmpnak (és most itt a klasszikus kettes verziójáról beszélek, nem a túlbonyolított, nehézkes és hatalmas utódairól). Mindazt tudja, amit az előd, csak éppen kisebb, gyorsabb, okosabb és nem mellesleg fel van készítve a modern szoftver- és hardverkörnyezetre. Ha a cél egyszerűen a zenehallgatás (és persze itt nem a high-end igényekről van szó), akkor szerintem AIMP.

2018. aug. 26. 02:09
 8/8 A kérdező kommentje:

Gépen nekem is mindenképp favorit lesz innentől. Azért a Winamp legutolsó, már magyar változatának telepítőjét még megtartom, 1TB HDD-n nem az az 50-100MB+- fog földhöz vágni :D

Android-on már más a helyzet. Bár megéltem bőven az okostelefonok előtti kort is, valahogy eddig nekem összesen a születésem óta 3 telefonom volt. Egy Sony Ericsson K770i, egy Galaxy S3 Neo és most végre válthattam felsőkategóriára, így van egy Galaxy S9-em jelenleg. Ezekben a telefonokban csak annyi a közös, hogy a zenelejátszáshoz sosem használtam a gyárin kívül más programot. Anno a K770i korában azért nem, mert mp3 fájlformátumot használtam csakis, amit a telefon alapból kezelt. Az S3 Neo-tól kezdve meg azért nem, mert kezel minden audio formátumot. Ez azért fontos, mert újabban rákaptam a flac-re/wav-ra (veszteségmentes), így igazából nekem minden igényemet kielégíti a Samsung Music. Ami a legfontosabb benne, hogy nincsenek reklámok, ami külsős programoknál könnyedén előfordulhat. Láttam már rá példát és eléggé undorítóan néz ki, mikor ilyen alapvető dologban, egy zenelejátszóban ott pofátlankodik a reklám.

2018. aug. 26. 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!