Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » VOB fájlformátumú DVD lemezt...

VOB fájlformátumú DVD lemezt milyen programmal lehet lejátszani számítógépen?

Figyelt kérdés
Régi családi felvételek vannak DVD lemezen, melyeket DVD-n le lehet játszani, ki vannak téve a fejezetek "csempére", de egyetlen programot találtam, ami kiadja a csempéket, az MPC HC Média Player Classic Home cinema. Viszont a gondom ott kezdődik, hogy csak 3 csempét jelenít meg, abból is csak kettő játszható le. Végülis azt szeretném, hogy fejezeteket elmenteni külön-külön( ezt sem engedi) és új lemezre feltenni.Megoldható egyáltalán ez a probléma? Köszönöm, ha valaki tud valami tippet adni.
2018. aug. 2. 19:51
 1/6 anonim ***** válasza:

nem ismerem a mpc-hc-t, vlc-el lehet szerintem(nem szórakoztam még vob file-al):

(lejátszás)

média > lemez

(konvertálás)

média > lemez megnyitása > lejátszás melletti nyíl > átalakítás > majd beállítod, mire konvertáljon, hova mentse stb.

vagy

média > átalakítás/mentés > hozzáadod a fájl(okat)

2018. aug. 2. 20:29
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. VLC-ben próbáltam először is, ott még annyit sem jelenít meg ,mint az MPC-ben. De azért próbálkozok úgy, ahogy írtad. Köszi
2018. aug. 2. 20:54
 3/6 coopper ***** válasza:
100%

Szia.

Szétszedéshez is és összerakáshoz is : AVIDEMUX

Elinditod, majd megnyitod az első VOB fájlt (a VIDEO_TS mappából az első 1 gigás darab a neve álltalában VTS_01_1.VOB), egy OK után (ha a feltett kérdésre OK-ét nyomsz) automatikusan összefüzi a DVD-n lévő összes darabot. (Lementheted egyben az egész DVD-t), de az "A" és "B" használva a beállitott részeket is kimentheted. (Ha jól rémlik, akkor lehet, hogy vannak olyan programok amik automatikusan tudják a fejezeteket kezelni, de már nem emlékszem a nevükre). Az AVIDEMUX-ban manuálisan kell beállitani.

Avidemux beállitásai :

Video output : copy

Audio output : copy

Output Format : Mpeg-PS Muxer (ff)

Configure gombnál : Vagy DVD vagy Free és beállittod az adatsebességeket.

Aztán File-Save, adsz neki nevet, és kiteerjesztést is (mivel az avidemux automatikusan nem add hozzá kiterjesztést, MPEG kiterjesztést adj neki)

Sok sikert. Üdv.

2018. aug. 3. 09:21
 4/6 anonim ***** válasza:
A VLC ismeri a szabványos DVD VOB fájljait. Ott valami nem kerek.
2018. aug. 3. 15:34
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítségeket, próbálkozom!
2018. aug. 5. 07:31
 6/6 anonim ***** válasza:
A VLC kattintásra egy sima VOB fájlt felismer és lejátszik. Komplett DVD lemezt is!!
2018. aug. 5. 10:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!