Excel számítási anomália?
Figyelt kérdés
A minap próbáltam kiszámíttatni az excellel 40° cosinusát, de nem ugyanazt írta ki, mint a számológépem. Rájöttem, hogy radiánban számol valamilyen furcsa oknál fogva, majd megpróbáltam átváltani fokba. Az átváltást azonban sem a fok-radian átváltási képlettel nem hajtotta végre rendesen, sem a fok() függvénnyel. A 0,766-ot sehogy sem sikerült kipréselnem belőle. Próbáltam eltolni a függvényt, hátha máshol érzékeli a függvény x=0 pontját, de nem segített ez sem.2018. aug. 2. 19:04
1/2 anonim válasza:
Radiánból számol cosinust, szóval neked, ha fokot adsz meg, akkor nem a fok, hanem a radián fv-t kell használnod. Hogy normális (pl:0 és nem csak kis szám) eredményt adjon az egészet 12 számjegyre kell kerekíteni
2/2 anonim válasza:
De ugye nem az eredményt akartad átalakítani radiánba?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!