Virtualboxot hogyen kell indítani?
Feltelepítettem a dolgokat, amit kellett szépen, sorban. Létrehoztam egy új vírtuális gépet. Amit ha szeretnék indítani, akkor a virtuális gépen a következőt írja:
FATAL: No bootable medium found System halted.
Hogyan lehetne mégis elindítani?
Letrehoztal egy ures virtualis gepet. Pont azert nem bootol, amiert a boltban frissen, alkatreszenkent megvasarolt pc sem indul azonnal, hanem elobb telepiteni kell ra egy windowst vagy mas oprendszert.
DVD image kell, csatolni a virtualis gephez, majd elinditani. Tadaaa, windows telepito...
Te csak egy virtuális PC-konfigurációt hoztál létre, amin még nincs semmi operációs rendszer. Mint amikor összeraksz egy tök új gépet. Ha elindítod, még nem tudsz csinálni vele semmit, mert nincs rajta oprendszer. Az, hogy a VirtualBox megkérdezte, hogy milyen oprendszer lesz rajta, az igazából nem jelent semmit. Attól még nem települt fel rá a kívánt rendszer, csupán azért kérdezett rá, hogy az adott rendszer kívánalmainak leginkább megfelelően tudja beállítani az emulált rendszert. Tehát pl. ha kiválasztom, hogy Windows 10 64 bit, akkor alapból kiválasztja, hogy mennyi RAM-ot kell lefoglalni neki, mekkora legyen a virtuális merevlemeze (ezeket persze felül lehet bírálni), és persze hogy 64 bites procit emuláljon. De mindössze ennyi, ezek után még magát a rendszert neked kell rá feltelepíteni, és egyébként más, hasonló konfigot igénylő rendszert is nyugodt szívvel tehetsz rá.
De nem akarok túl sokat szövegelni: kell egy telepítő CD/DVD, vagy egy telepítő image-fájl, amiről fel tudod telepíteni a virtuális rendszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!