Xp telepítés nem megy! Boot sorrend beállítva OK. Telepítő ellenőrizve OK. Mi a megoldás? CLEVO D47EV notesz.
Újraindítás után nem boot-ol a Clevo notesz dvd rw-jéről. Bekapcsolva, és a dvd megh-ba helyezve a telepítőt, nem jön be az üdvözlő képernyő. Más cd-t dvd-t viszont olvas. Esetleg próbáljam megírni a telepítőt ezzel az íróval, külső íróról beolvasva, és belső íróval megírva? Eltávolítás, újra felismertetés vajon segít? Bios-ban a boot sorrend rendben...valami beállítás esetleg bekavarhat
még a bios-ban? Külső eszk-ről lehet boot-olni, ha igen milyen utalást keressek erre a bios-ban?
Köszönöm a választ. A következő történt: próbából bootolható xp-t készítettünk DVD!!!-re. Így sikerült telepíteni, formázni. Szóval a belső olvasóval van némi probléma. Minden cd-t (adatot, cda) olvas, csak a telepítő cd-t nem, pedig mondom, azzal semmi probléma, kipróbált!
Ha valaki ezt érti, kérem magyarázza meg, mert ez nekem már magas!
Szia! Köszönöm az észrevételed, már azt hittem nem lesz több gondolat. Az a fájl a boot.img. Ezt kell megadni
CD Room/BOOt lemez készítésénél mint "Cd képfájl" pl a Néro-ban. Utána kiírva boot-ol a cd. Szóval nagyjából értem ezt. A telepítő cd mindenhol máshol működött, csak ennél a Clevo-nál nem. Lehet telepíteni DVD-ről is, ha az
DVD Rom(boot)-ként van megírva, és természetesen itt is megadva a boot.img fájl. Mivel telepítettünk, ezért biztos! A fejtörés továbbra is az, miért nem tudtunk CD-ről telepíteni. Mondom, minden mást olvas, csak a telepítő cd-t nem (ami máshol működik)...viszont telepítő dvd-t igen.
Itt van egy link egyébként a boot cd készítéséről...kb hasonló lépésekkel lehet boot dvd-t készíteni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!